4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kırgızistan'la dostluk köprüsü

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Kırgızistan Büyükelçisi HE. Mambetcunus Abilov, Bursa’nın tarihi dokusuna hayran kaldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ’ın Tarihi Belediye Binası’nda ağırladığı Kırgızistan Büyükelçisi HE. Mambetcunus Abilov, Kırgız ve Türk kardeşliğinin daha da geliştirilmesini istedi. Dostluk ve kardeşlik rüzgarlarının estiği ziyarette Abilov, Bursa’nın tarihi dokusundan çok etkilendiğini söyledi. Türkiye’de ekim ayında ‘Kırgız Kültür Günleri’ düzenleyeceklerini anlatan Kırgızistan Büyükelçisi HE. Mambetcunus Abilov, Başkanvekili Karadağ’a program hakkında bilgiler verdi.

Abilov, “Türkiye’de genel kapsamlı olarak hayata geçirmeyi planladığımız ‘Kırgız Kültür Günleri’, Ankara, İstanbul, Bursa ve bir Kırgız Türbesi bulunan İznik’i kapsıyor. Sergilerden konserlere kadar pek çok aktivitenin yer alacağı organizasyonda tam anlamıyla bir kültür alışverişi yaşanacaktır. Bu program bizi çok heyecanlandırıyor” diye konuştu.

Kırgız Kültür Günleri’ne gereken desteği vereceklerini belirten Karadağ, Büyükelçi’ye İznik çinisi ibrik armağan etti. Kırgızistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı Ankara Temsilcisi Alima Okeyeva, Kırgızistan Büyükelçiliği Ticari Ateşesi Denis Grechanyi, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi Ömer Işık ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Seyfettin Avşar, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Ö. Erdönmez ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan da ziyarette hazır bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 11:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?