4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kış uykusundan uyandılar

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Ovakorusu Ayı Barınağı yazın gelmesiyle eski hareketli günlerine kavuştu. Kış uykusundan kalkan ayılar, barınakta bir birleriyle oynayarak sıcak havanın tadını çıkarırken, kendilerine atılan elmaları havada kapıyor.

Barınağın en yaşlı ayıları arasında yer alan Matilda, ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Psikolojik problemleri olduğu için ayrı bir bölümde tutulan sevimli ayının en büyük tutkusu ise elma yemek. Ziyaretçilerin attığı elmaları havada kapan Matilda, 2 ayağı üzerinde durarak kendisine elma atılması için gösteri yapıyor. Sıcaktan bunalan barınaktaki 60 ayının imdadına ise havuzlar yetişiyor.

Havuzlara girerek yıkanan ayılar serinlemenin keyfini çıkarıyor. Bursa'nın Karacabey ilçesinde kurulu bulunan ve Türkiye'nin tek ayı barınağı olan Ovakorusu, ülkenin dört bir yanında işkence gören dansçı ayılara da ev sahipliği yapıyor. Ayılara rahatça yaşayabilecekleri doğal bir ortam sunan barınak hem ilçeye turist çekiyor, hem de yaban hayatından koparılmış hayvanların rehabilite edilmesini sağlıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 12:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?