3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kitap kurduna hediye bilgisayar

Bursa'da 45. Kütüphane Haftası çeşitli törenlerle kutlanırken, İl Halk Kütüphanesi'nden en çok kitap alıp okuyan görme engelli bir vatandaşa bilgisayar hediye edildi.

Bursa İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Şahabettin Harput, geçmişte büyük düşünürler yetiştiren halkımızın yeteri kadar okumadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün girişimleriyle geçen yıl başlatılan "Türkiye Okuyor" kampanyasından bahseden Harput, "Bu kampanyayı başarıya ulaştırmak ve sürdürmek, bu millete verilecek en büyük hizmettir. Bursa'da da kütüphaneciliği yaygınlaştırma aşamasına girmiş bulunuyoruz. Belli bir bölgeden başlayarak bunu kentin dört bir yanına yayacağız.

Bu şekilde insanımızın kültür seviyesini yükseltmek istiyoruz" dedi.
Konuşmasına Türk tarihinde yaşamış düşünür ve şairlerden özür dileyerek başlayan İl Özel İdaresi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Mustafa Muarrem Tüfekçi, yeniden okuyan bir topluma kavuşmak için devlete büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Bursa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ömer Saim Kurtulmuş ise bilginin büyük bir hızla değiştiği günümüz dünyasında kütüphanelerin büyük önem taşıdığını belirterek, "Okumak düşünce ve kişilik yapısını sistematik olarak geliştiren en etkili araçtır. Sağlıklı, hareketli bir kuşak yetiştirebilmek, çocuklarımıza okumayı sevdirmek ve okuma alışkanlığını kazandırmakla mümkün olabilecektir" açıklamasını yaptı.

Törenin ardından kütüphaneden en çok kitap alan okuyuculara çeşitli hediyeler verildi. Ulviye Demirkıran adlı vatandaş, Görme Engelliler Merkezi'nden Serdar Erkol'a kütüphaneden en çok faydalanan okuyucu olduğu için bilgisayar hediye etti. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Klasik Türk Müziği Grubu davetlilere konser verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 18:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?