6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kıyafet serbestisi başladı

Bursa’da eğitim veren Hoca İlyas Ortaokulu, serbest kıyafet uygulamasına hayata geçiren ilk okul oldu. 6 maddelik kurallar listesi yayımlayan okul yönetimi, bunlara uymak kaydıyla öğrencilerin okula istediği kıyafetle gelebileceğini açıkladı.

Okullarda serbest kıyafet uygulamasının önümüzdeki yıl hayata geçmesi bekleniyordu. Ancak Bursa’da eğitim veren Hoca İlyas Ortaokulu yönetimi, Bakanlar Kurulu kararını uygulamaya koydu. 6 maddelik kurallar listesi yayımlayan okul yönetimi, isteyenin istediği kıyafetle okula gelebileceğini açıkladı.

Okullarda tek tip kıyafet giyme düzenlemesinin Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırılması, tartışmaları da beraberinde getirdi. Uygulamayı hayata geçiren Hoca İlyas Ortaokulu öğrencilerinin de kafası karışık. Yeni durumu destekleyenler de var, karşı çıkanlar da. Okul yönetimi ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, uygulama ile ilgili açıklama yapmayacaklarını bildirdi. Karardan memnun olduğunu söyleyen İrem Ekinci isimli öğrenci, annesinin uygulamaya karşı çıktığını belirtiyor:

“Bu durum benim için daha rahat, daha hoş ve güzel.” İhtiyaç sahibi arkadaşlarının durumuna üzülen Selin Bulut isimli öğrenci ise “Güzel bir uygulama ama yoksul insanların çok fazla kıyafeti yok. Biz her gün farklı farklı giyinebiliriz ama kıyafeti olmayanlar da var. Onlar bize özenir.” diye konuştu. Gençlerin Avrupa özentisinden yakınan öğrencilerden Samet Hatipoğlu da şunları söyledi: “Bence çok iyi bir karar olmadı. Çünkü durumu iyi olan var, kötü olan var. Bunun yanında gençlerimizde Avrupa özentisi var. Gençlerimiz Avrupa’dan görme şapka ve başka giysiler giyinebiliyorlar. Bundan dolayı da kötü oldu. Kendim için iyi ama bu daha değişik yerlere çekilebilir. Ne kadar kısıtlama olsa da illaki inat edilip bu kötüye kullanılacaktır.”

...
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2012 Cuma 18:51:57
Güncelleme :1 Aralık 2012 Cumartesi 10:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?