3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kız kardeşlerden muhteşem resital

Bursa'da iki kız kardeş 4 yaşında gönül verdikleri piyano tutksunu konserlerle süslemeye başladı. İlk konserlerini Bursa'da veren Güreşçi kardeşler, yurt dışında da konser vermek istiyor.

Bursa'da Güreşçi ailesinin kızları Ebru ve İlsu, küçük yaşta başladıkları müzik tutkunlarını konservatuar okuyarak devam ettirdi. Yeni doğan kardeşini kıskanan piyano sanatçısı Ebru Güreşçi (21), kıskançlık duygusundan kurtulmak için ailesi tarafından 4 yaşında piyano derslerine yollandı. Piyano aşkı ile 5 yaşında yabancı besteler çalmaya başlayan Ebru Güreşçi'ye kardeşi Viyolonsel İlsu Güreşçi (17) de eşlik edince muhteşem ikili oluştu.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na giden Güreşçi Kardeşler, Piyano ve Çello konserleri için ilk adımı Bursa'da attı. Şehir Kütüphanesi'nde ilk konserini veren Güreşçi kardeşler, The Well-Tempered Clavier, III: Cello Sonata in G Majör, Variationen Fuge op.24 eserlerini dinleti olarak sundular.

Güreşçi kardeşler, yurt dışında konser vermeyi hedeflediklerini, eğitimlerini tamamladıktan sonra Bursa Uludağ Üniversitesi'nde öğrencilere eğitim vermek istediklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 12:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?