6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kızılay iftardan sonra kan toplayacak

KIZILAY İFTARDAN SONRA KAN TOPLAYACAK

Bursa Kızılay'ı ramazan ayında kan bağışının düşüş olmaması için iftardan sonra çadırlar kurarak, kan toplacak.

Kan bağışı oranlarında yaz dönemi ve ramazan döneminde yaşanan düşüş sebebiyle Türk Kızılayı tarafından başlatılan 'Ramazan'da kan ihtiyacı bitmiyor, artıyor', 'Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır' kampanyası devam ediyor. Bursa Kızılay'ı, kentin çeşitli yerlerine Kızılay çadıları kurdu. Şu ana kadar Merinos Kültür Merkezi ve Kültürpark'ta çadırlar yerleştirildi.

 

İFTARDAN SONRA KAN TOPLANACAK

Ulucami'nin yanında da çadır kurmayı planladıklarını kaydeden Kızılay Bursa Kan Merkezi Müdürü Dr. Nihat Çakır, vatandaşların ramazan ayında da kan verebileceklerini dile getirdi. Çakır, "Türk Kızılayı, ülke genelinde sürdürdüğü kan bağışı kampanyaları ile 2007 yılında Ramazan döneminde almış olduğu 38 bin 560 ünite kan bağışını, önce 2008 yılında 47 bin 706 ünite kan bağışına, 2009 yılında ise 61 bin 271 ünite kan bağışına ulaştırarak ülke kan ihtiyacının önemli bir kısmını karşılamıştır. Bursa Bölge Müdürlüğü olarak, bu ramazan ayında kan bağışının düşmemesi için şehrin çeşitli yerlerine çadırlar kurduk. Bunun yanında 2 gün sonra Kızılaya ait bir tır buraya gelecek. Vatandaşlarımızın bu ayda da kan vermelerini istiyoruz. Sadece Bursa değil, çevre illerin de kan ihtiyacını karşılıyoruz" dedi.

 

"KAN VERMEK ORUÇ BOZMUYOR"

Kan vermenin orucu bozmadığını ifade eden Çakır, "Ramazanda kan verme konusunda endişesi olanlar iftardan sonra kan verebilir. Kan verenlerin kemik iliğindeki kan hücrelerinin yenilenmesi hızlanır. Kısa zamanlı olarak kolesterolün ve yüksek tansiyonun düşmesi sağlanır. Kan vermenin insani boyutu daha önemlidir. Ölmek üzere bir insanı veya yaşamı kararmak üzere olan birisine hayat veriyorsunuz. Ramazanda kan veren az olduğu için kan ihtiyacı daha da artıyor. Vatandaşlardan ramazanda da kan vermelerini istiyoruz. Kan vermek isteyenler, oruçlu oldukları için sağlıklarından endişe ederlerse, günün erken saatlerinde veya iftardan sonra kan merkezlerine gelerek verebilirler. Heykel'de ki kan merkezimiz 24.00'a kadar hizmet verecektir" şeklinde konuştu.

KIZILAY İFTARDAN SONRA KAN TOPLAYACAK
KIZILAY İFTARDAN SONRA KAN TOPLAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2010 Perşembe 09:49:01
Güncelleme :13 Ağustos 2010 Cuma 13:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?