6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kızını öldüren babaya müebbet istendi

KAYINPEDERİNİ VURMAK İSTERKEN KIZINI ÖLDÜREN BABAYA MÜEBBET HAPİS TALEBİ

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, kayınpederini vurmak isterken yanlışlıkla 3 yaşındaki minik kızının ölümüne, karısı ve kayınvalidesinin de yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen şüpheli hakkında müebbet ve 35 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Silahların konuştuğu dünür kavgasına karışan şüphelinin babasının 16 yıla, kayınvalidesinin ise 8 yıla kadar hapsi istendi.

Edinilen bilgiye göre olay, 4 Ekim 2009 tarihinde Orhaniye Mahallesi Ankara Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 26 yaşındaki Alev T., yıllardır görüşmediği ailesiyle buluşmak için 3 yaşındaki kızı Sevcan'ı kucağına alarak evden çıktı. Gelinlerinin apar topar evden çıkmasına sinirlenen kayınpeder Ali T. (55), eline bıçak alıp oğlu Volkan T. (29) ile birlikte takibe koyuldu. Gelininin, aralarında eskiye dayalı husumet olan dünürleriyle buluştuğunu gören Ali T. çileden çıktı. Karısının kucağındaki çocuğuyla kayınpederi ve kayınvalidesinin arabasına bindiğini gören Volkan T. ise eşini ikna etmeye çalıştı. Diğer tarafın da araya girmesiyle büyüyen dünür kavgası, kayınvalide Gülseren P.'nin (46) çantasından silahını çıkarmasıyla duruldu. Olay çıkmasını istemediğini belirten Gülseren P., silah doğrulttuğu dünürü ve damadının gitmesini istedi. Bu sırada Ali T., elindeki bıçağı sallayarak dünürü Gülseren P.'nin elindeki silahı düşürdü.

Yere düşen silahı alan damat Ali T. dehşet saçtı. Silahı, içinde 3 yaşındaki çocuğu ve karısı olan araca doğrultan baba ateş etmeye başladı. Öfkeli damadın siniri bununla da yatışmadı. Olay yerinden hızla uzaklaşmaya çalışan kayınpederinin yaralanmadığını gören damat, önündeki aracı takip etmeye başladı. Kaçan aracın arkasından bir el daha ateş eden öfkeli damat ve dünürlerinin kovalamacasını polis durdurdu. İki araçta yapılan aramalarda sopalar, bıçaklar, av tüfeği ve tabanca ile bunlara ait çok sayıda mermi ve fişek ele geçirildi.

Babası Volkan T.'nin silahından çıkan kurşunlarla ağır yaralanan 3 yaşındaki minik Sevcan T. hayatını kaybetti. Kurşunlardan şüphelinin eşi Alev T. de nasibini alarak yaralandı. Silahla yaralanan kayınvalide Gülseren P.'nin elinde de derin bıçak kesikleri oluştu.

Şüphelilerden Ali T., dünürü Gülseren P.'nin elindeki silahı almaya çalışırken tabancanın ateş aldığını ileri sürdü. Olayla alakalı adliyeye sevk edilen Volkan T. ve babası Ali T. ile kayınvalidesi Gülseren P. tutuklandı.

Tutuklu şüphelilerden Gülseren P. 50 gün sonra tahliye edilirken, savcılığın olayla alakalı soruşturması sona erdi. Savcılık, şüpheli Volkan T. hakkında, "muhtemel kast altında adam öldürme, iki kez adam öldürmeye teşebbüs ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından müebbet ve toplam 35 yıla kadar hapis talep etti. Baba Ali T.'nin ise "kasten silahla adam yaralama ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından 16 yıla kadar, kayınvalide Gülseren P.'nin ise "zincirleme şeklinde silahla tehdit ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçundan 8 yıla kadar hapsi istendi.

Annesinin elinden düşürdüğü silahı alan kocasının kurşunlarıyla minik kızını kaybeden yaralı anne Alev T.'nin mağdur olarak katılacağı dava, önümüzdeki günlerde 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.

KAYINPEDERİNİ VURMAK İSTERKEN KIZINI ÖLDÜREN BABAYA MÜEBBET HAPİS TALEBİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 12:13:00
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 18:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?