1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

'Kolay Para' operasyonu

İngiliz, Fransız ve Kanadalı turistlerin kredi kartı bilgilerini akaryakıt firmalarının kartlarına kopyalayarak Bursa'da anlaşmalı oldukları iş yerlerinin pos makinelerinden geçirip vurgun yapan 2 kişi ile 4 iş yeri sahibi ve aracılık yapan 1 kişi yakalandı. Mali polis, son bir haftada, turistlerin kredi kartı bilgileriyle 100 bin YTL'lik 'alışveriş yapılmış' gibi gösterilerek, bankadan paranın çekildiğini ortaya çıkardı. Antalya'da başlayıp Bursa'da sona eren operasyonun mali boyutunun 1,5 milyon YTL'yi bulduğu açıklandı. 

Abdurrahman Ç. ve Vedat G.'nin içerisinde çok sayıda kopyalanmış kredi kartının bulunduğu 34 FOR 12 plakalı otomobille Antalya'dan Bursa'ya gelecekleri ihbarını alan güvenlik güçleri, otomobili takibe alarak "Kolay Para" operasyonuna start verdi. Osmangazi İlçesi'ne bağlı Gülbahçe Mahallesi'nde otomobili durduran ekipler, cinayet suçundan sabıkalı Abdurrahman Ç. ve çeşitli suçlardan kaydı bulunan Vedat G.'yi gözaltına aldı. Otomobilde yapılan aramada, sigara paketleri içinde çeşitli akaryakıt firmalarına ait 95 kart, üzerinde Abdurrahman Ç.'nin fotoğrafının bulunduğu Yaşar Demir adına düzenlenmiş sürücü belgesi, yine Yaşar Demir adına düzenlenmiş banka hesap cüzdanı ve kart çekimlerinden elde edilen 9 bin 370 YTL ele geçirildi. 

Yapılan araştırmalar sonucu, zanlıların Antalya'da çeşitli restoran ve eğlence merkezi gibi yerlerden alışveriş yapan İngiliz, Fransız ve Kanadalı turistlerin kredi kartlarını, akaryakıt firmalarının kartlarına kopyaladıkları belirlendi. Zanlıların, kopyaladıkları kartlarla Hamdullah Y. aracılığıyla Bursa'da telefon satıcısı Necmettin Ö., çiçekçi Osman D., derici Kamil B. ve butik sahibi Necmettin A.'nın iş yerlerindeki pos makinelerinden çekim yaptıkları tespit edildi. İş yerlerindeki pos makinelerinden son bir haftada yaklaşık 100 bin YTL çekim yaptıkları öğrenilen zanlıların, ertesi gün bankalardan alınan paranın yüzde 50'sini iş yeri sahiplerine, yüzde 15'ini aracıya verdikleri, yüzde 35'ini de kendilerinin aldığı kaydedildi. Soruşturma kapsamında firma sahipleri Necmettin Ö., Osman D., Kamil B. ve Necmettin A. ile aracı Hamdullah Y. de yakalanırken, 15 bin YTL'ye el konuldu. Olayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından zanlılar, "suç işlemek için örgüt kurmak, kurulan örgütle sahte kredi kartı düzenlemek, kullanmak ve resmi evrak sahteciliği" suçlarından adliyeye sevk edildi. Bu arada, zanlılardan Abdurrahman Ç'nin, kredi kartlarını kopyalayarak elde ettiği paralarla kendisine lüks jip satın aldığı bildirildi. 

Abdurrahman Ç., adliyeye sevk edilirken görüntü çeken basın mensuplarına hakaretler yağdırdı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kopyalanmış kredi kartlarının limitinin yaklaşık 1,5 milyon YTL'yi bulduğunu belirterek, kredi kartı sahiplerini alışverişlerde dikkatli olmaları hususunda uyardı.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 15:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?