3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kolej öğrencileri sandık başında...

KOLEJ ÖĞRENCİLERİ, BAŞKANI SEÇMEK İÇİN SANDIK BAŞINA GİTTİ

Bursa'da özel bir kolejin ilköğretim ve lise öğrencileri başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. Demokrasi sınavı veren okulda, Fevzi Cem İz ilköğretim, Pınar Karabıyık da lisede en fazla oyu alarak başkan seçildi.

Emine Örnek Koleji öğrencileri, sandık başına giderek Öğrenci Konseyi Başkanı'nı seçti. Tüm öğrencilerin oy kullandığı seçimin ardından, Fevzi Cem İz ilköğretim, Pınar Karabıyık da lisenin Öğrenci Konseyi Başkanı oldu.

Seçim sürecinde ilk olarak kurullar oluşturuldu, seçim takvimi belirlendi. Çeşitli yaş gruplarından yedi öğrenci başkan adaylığı için başvuruda bulundu. Başkan adayları başvurularında kişisel özellikleri, hobileri, yönetim anlayışları ve niçin başkan olmak istediklerini belirtti. Daha sonra adaylar, üç gün süren propaganda döneminde hedef ve projelerini anlattı. Kampanya süresince çeşitli vaatlerde bulunarak seçmenlere broşür dağıtan adaylar, okulda gerçek bir seçim atmosferi yaşattı.

Büyük ilgi gören seçimde, ana sınıfından liseye kadar tüm öğrenciler oy kullanırken, oy verme işlemi temsili olarak dört mahallede yapıldı. Anaokulu öğrencileri ile 1 ve 2'nci sınıflar Atatürk Mahallesi'nde, 3 ve 4'üncü sınıflar Cumhuriyet Mahallesi'nde, 5 ve 6'ncı sınıflar Bağımsızlık Mahallesi'nde, 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri de Özgürlük Mahallesi'nde oy kullandı. Seçim sonunda sandık kurullarında görevli öğretmen ve öğrenciler sayım yaparak oyların dağılımını belirledi.

KOLEJ ÖĞRENCİLERİ, BAŞKANI SEÇMEK İÇİN SANDIK BAŞINA GİTTİ
KOLEJ ÖĞRENCİLERİ, BAŞKANI SEÇMEK İÇİN SANDIK BAŞINA GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 15:08:01
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 17:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?