4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Koltuğu kapıp ilk talimatını verdi

 Bursa'da vali vekilinin bir süreliğine devraldığı koltuğa oturan kız öğrenci, okuluna spor salonu yapılması için yetkililere talimat verdi.
Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Bursa Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Vekili Gazi Kaya ile görüştü. Vali Şahabettin Harput'un yurt dışına çıkması üzerine valilik görevine vekalet eden Kaya, kısa süreliğine oturduğu koltuğunu bir öğrenciye devretti.

Vali Vekili Kaya, "Dünyada çocuklar için bayramı olan tek ülke biziz. Bu da çocuklara ne kadar değer verdiğimizi ortaya koyuyor. Atatürk çocuklara güvendiyse bizim güvenimiz her zaman vardır. İleride sizleri bu koltuklarda görmek bizi son derece mutlu edecektir" dedi.

Valilik koltuğuna oturan 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Özge Arslan, telefonla ilgili birimlere talimat verdi. Arslan, eğitim alanında eksikler olduğunu, kendi okullarında spor salonu olmamasına rağmen judoda başarılı sporcular yetiştirdiklerini belirterek, "Öncelikle bütün arkadaşlarımın bayramını kutluyorum. Ben burada bir bayan vali olarak bulunmaktan son derece mutluyum. Çünkü ülkemizde hiç bayan vali yok. Ancak kadınların kamu yönetiminde ne kadar başarılı olduğu ortada.

Sizlerden bu makamı devralacağız ve sizin gibi bizler de Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaya çalışacağız. Bugün önce asayişi düzenleyeceğim. Sonra da eğitim alanındaki eksiklere bakacağım. Sırameşeler'de 5 tane okul var ancak hiçbirinin spor yeri yok. Benden önceki vali eğitim alanına eğilmiş. Eylem planı hazırlanmış. Bu çalışmaları takip ediyor ve destekliyorum. Tam gün eğitime geçilmesi ve derslik sayısının artırılmasıyla eğitim alanına daha çok katkı sağlanacağını
düşünüyorum" diye konuştu.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü ile telefonla görüşerek okulları için spor kompleksi yapılmasını isteyen Arslan, bunun için söz alınca çok sevindi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?