5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Komandolu yıkım

Uludağ'ın eteklerinde kaçak olarak yapılan 10 kaçak bina, Yıldırım Belediyesi ekiplerince yıkıldı. Çok sayıda komando TİMİ'nin görev aldığı yıkım sırasında, jandarma görevlileri yıkılacak evlerde kimse olup olmadığını kepçe yardımıyla içeri girerek tespit etti.

Değirmenönü Mahallesi'nde kaçak olarak yapıldığı belirlenen ve encümen tarafından yıkım kararı verilen 10 ev için jandarma desteğinde operasyon düzenlendi. Belediyenin kompresör makinesi arızalı olduğu için kepçe yardımıyla kaçak binaların sadece duvarları yıkıldı. Ekipler, Aytekin Aydın, Adem Atalay, Cengiz Şafak, Ömer Adıyaman, Mücevver Taşçı, Birtan Aksakal, Bedri Güler, Mahmut Doğan, Nurettin Çam ve Emine Aksu'ya evlerin duvarlarını yıktı. Dişinden tırnağından artırıp evini yapmaya çalıştığını belirten Aytekin Aydın, yıkım sırasında gözyaşlarına boğuldu. Öte yandan belediye ekipleri, yıkılan evlerde kolonların, duvarların kumdan yapıldığını görünce şaşkına döndü. Bir görevli, kaçak bina yapanlara, "Kendi elinizle mezarınızı hazırlıyorsunuz, kendinize yazık" dedi.

Çok sayıda robocopun görev aldığı yıkımda, herhangi bir olay çıkmazken, oturuluyor süsü verilen inşaat halindeki bazı evlerin kapısı açılmayınca görevli askerler, kepçenin yardımıyla üst kata çıkarak içeride insan olup olmadığını kontrol etti. Yapılan kontrollerde içeride kimse olmadığı anlaşılınca, kaçak evlerin duvarları yıkıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2005 Perşembe 14:20:15
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 11:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?