3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kömbe: 'Şahin'in mal varlığı incelensin'

Anavatan Partisi Bursa İl Başkanı Ahmet Kömbe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve yakınlarının 5 yıllık mal varlığı ile hesap hareketlerinin İçişleri Bakanlığı tarafından incelenmesini istedi. Kömbe, Şahin'in mal varlığını da kamu oyuna açıklaması gerektiğini belirtti.

Ahmet Kömbe, İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'i eleştirdi. Bursa'da vals oyunu oynandığını ifade eden Kömbe, "Hikmet Şahin'in partisi tarafından aday gösterilmeyince Anavatan Partisi'nden aday olmasını istedim. Ama son 3 gündür aday olmadığı için çok mutluyum. Başkanlığı döneminde yeni inşa ettiği Bademli'deki villası ile alakalı hangi kanaldan kendisine para geldi. İnşaat masraflarını hangi banka kanalıyla ödedi. İnşaat ile alakalı bir iş adamından büyük rakamda olan parayı kim teslim aldı? Bu parayı teslim alan şahsın dışında, bugüne kadar Şahin'in 5 yıllık görevi süresince yaptığı harcamaların İçişleri Bakanlığı tarafından açılacak soruşturmayla incelenmesini istiyorum. Genel sekreter ve yardımcılarının da, Şahin ve yakınlarıyla birlikte görev yaptıkları 5 yıllık sürede mal varlıkları ile hesap hareketlerinin incelenmesini talep ediyorum. Şahin Bursa'ya hesap vermeli. Diğer parti il başkanlarını da göreve davet ediyorum.
İnsanlar ekonomik açıdan zor günler yaşarken, Başkan Şahin böyle bir villayı nasıl yaptırdı" dedi.

Kömbe, Büyükşehir belediye başkan adayının birkaç güne kadar netleşeceğini belirterek, belli olan ilçe belediye başkan adaylarının isimlerini de önümüzdeki günlerde kamu oyuna duyuracaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 15:09:04
Güncelleme :19 Ocak 2009 Pazartesi 15:13:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ethemseker IP: 88.246.19.xxx Tarih : 20.01.2009 09:28:05

EVET araştırılsın ve büyük şehir belediyesine. bursada bulunan bilbordlarda acaba büyükşehir belediye başkanına reklam yapmak bedava mı. sürekli onun reklamı var. bende bir reklam vermek istesem benden ne kadar isterler. yoksa başkana bedava mı bu ne anlama geliyor. lütfen bu konuyada el atın.