3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Komiserin katiline müebbet talebi

Bilecik Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken açığa alınan komiseri, eski eşiyle "chat" yapıyor diye öldürdüğü iddia edilen zanlı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre 5 ay önce açığa alınan komiser Murat Kaçar (38), internette Bursa'da oturan ve eşinden ayrı yaşayan Melahat K. (48) ile tanıştı. İddiaya göre, Melahat K., ayrıldığı eşinin kendisine aldığı evi Murat Kaçar'ın ikna etmesiyle bir telefon şirketinden 40 bin liralık cep telefonları alarak ipotek ettirdi. Daha sonra bu cep telefonları Kente

Meydanı'nda bir telefon şirketine satıldı.
Melahat K. komiserle görüşmeye devam ederken, ayrıldığı eşi Sıddık A. (53) ile yeniden barıştı. Eski eşinin evi komiserin yardımıyla ipotek ettirmesine kızan ve Murat Kaçar'dan alacaklı olduğunu öne süren Sıddık A., görüşmek için açığa alınan komiseri Bursa'ya çağırdı. Sıddık A., Murat Kaçar'ı Doburca'daki dere yatağında boğuşma sonrası tabancayla vurarak öldürdü. Genç komiserin eşinin ve Bursa'da oturan Melahat K.'nin ifadeleri doğrultusunda jandarma operasyon başlattı.

Jandarmanın 14 gündür takip ettiği zanlı Sıddık A., Manisa'nın Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Operasyonda suç aleti silah da ele geçirildi.

Zanlı namusunu temizlediğini söylerken, öldürülen komiserin, internetten tanıştığı İstanbul, Ankara ve Bursalı orta yaş grubu kadınlarla görüştüğü iddia edildi.
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan savcılık, zanlı Sıddık A. hakkında, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis talebiyle dava açtı. Şüpheli, önümüzdeki günlerde 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 11:57:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?