4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Komşusunu döverek gasp etti

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Sazlıca köyünde, yalnız yaşayan 54 yaşındaki komşusunu döverek emekli maaşını gasp ettiği iddia edilen sanık, 24 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "cinsel istismar, yağma, yaralama ve mesken dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 30 yıla kadar hapsi talep edilen N.Y., son kez hakim karşısına çıktı. Hakkındaki iddiaları yalanlayan sanık N.Y., "Olay günü geç saatlerde eve geldim. Sınır komşumuz olan M.E.'nin gelini S.E. bizden yardım istedi. Ben de yaşlı kadına araba tutup hastaneye kaldırdım. Neden benim adımı verdiğini halen anlamış değilim. Ben ona yardım ettim, sanık oldum. Keşke yardım etmeseydim" dedi.

Mahkeme, sanığa cinsel istismar suçundan 7 yıl 6 ay, yağma suçundan 10 yıl, yaralamadan 4 yıl 5 ay 10 gün, konut dokunulmazlığını ihlal suçundan da 1 yıl 8 ay olmak üzere, toplam 24 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı.

Bilindiği gibi, geçen yıl Dünya Kadınlar Günü'nden 4 gün önce yaşanan olayda, yaşlı kadının emekli maaşına göz diken komşusu, tecavüze yeltendiği yaşlı kadının 450 TL'sini gasp ettikten sonra kayıplara karışmış, şüpheli daha sonra jandarmanın operasyonuyla yakalanmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 11:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?