29
Nisan
2024
Pazertesi
BURSA

Kömürlerin arasından esrar çıktı

Uyuşturucuyu kaymakamlık tarafından dağıtılan ve üzerinde 'para ile satılamaz' yazılı kömür torbalarının bulunduğu kömürlükte saklamışlar.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde torbacılara yapılan operasyon kameralara yansıdı. Operasyonda yer alan narkotik köpeği 'Alfa' zehir tacirlerinin kaymakamlıktan alınan ve üzerine para ile satılamaz yazılı kömürlerin arasına sakladığı uyuşturucuyu buldu.

Edinilen bilgiye göre, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün sabah erken saatlerde ilçe merkezi ve Kumla Beldesi'nde 21 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Yaklaşık 200 polisin katıldığı operasyonda, şüphelilerin oturduğu ikametlerin kapıları 'Koç boynuzu' ile kırılarak açıldı. Polis ekipleri, içeride titizlikle aramalarını yaparken, narkotik köpeği 'Alfa' da operasyonda görev aldı. Narkotik köpeği Alfa'nın da destek verdiği operasyonda bir evin kömür deposunda uyuşturucu madde ele geçirildi. Alfa'nın, kaymakamlık tarafından dağıtılan ve üzerinde 'para ile satılamaz' yazılı kömür torbalarının bulunduğu kömürlükteki aldığı koku, polisleri esrar maddesine götürdü. Kömür torbalarını ısrarla koklayan Alfa, kömür torbalarının arasına zulalanmış esrar ve bonzai maddesini buldu. Bursa Emniyet Müdürlüğü operasyonda, çok miktarda uyuşturucu hap ile esrar ve bonzai maddesi ele geçirildiğini duyurdu.Planlı yapılan operasyonlarda 12 erkek, 2 bayan ve 6'da 18 yaşında küçük olan kişi olmak üzere 20 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlıların tamamı tutuklanarak cezaevine götürüldü. Zanlıların adliyeye getirilişlerinde ve çıkışlarda ise adliye çevresinde zırhlı araçlar desteğinde geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.  

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2013 Perşembe 12:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?