4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Konfeksiyoncular Bursa'da buluşuyor

Türkiye Fuar Yapımcıları Derneği (TÜLAP) ve Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) tarafından 4. Bebe Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı düzenleniyor.

Fuar, 23-26 Temmuz tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak.
Konuyla ilgili Almira Otel'de basın toplantısında konuşan TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bebe ve çocuk hazır giyim sektörünün üretim ve ihracat açısından büyük önem arz ettiğini söyledi. Bursa'nın hazır giyim endüstrisinde katma değeri yüksek markalı ürünler imal ederek kalite, verimlilik, özgün tasarım ve pazarlama yolunda hızla ilerlediğini söyleyen Ersözlü, "Son dönemde daralan iç piyasa satışları, yurtiçi ve yurtdışı ticari bağlantıların yapılacağı fuarımızda, verilecek siparişlerle giderileceğine inanıyoruz. Sektörün yurtdışı satışları bağlantıları da artacak. 0-14 yaş arası çocuk hazır giyim kış modasının en son tasarımlarının sergileneceği fuarımızı, geçen yıl 18 bin 173 kişi ziyaret etmişti. Bu yıl fuarımıza yurt içinden ve yurt dışından 25 bin profesyonel ziyaretçi bekliyoruz" dedi.

"YETKİLİLER SEKTÖRÜN SESSİZ ÇIĞLIĞINI DUYMALI"
BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Bahadır ise, hedeflerinin dünya bebe ve çocuk giyim sektörünün gözünü Bursa'ya çevirmek olduğunu söyledi. 23-26 Temmuz 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarı, sektörün geleceği açısından önemsediklerini kaydeden Bahadır, "Gerçekleştireceğimiz fuarla Bursa'nın sektördeki gücünü bir kez daha gözler önüne sereceğiz. Burada önemli bir konuyu daha hatırlatmak istiyorum. Bu kriz ortamında en çok etkilenenler arasında olan sektörümüz, hala can çekişirken bile yüksek oranda istihdam sağlıyor. İşte tam bu sırada sektörümüzün sessiz çığlığını yetkililer tarafından duyulacağını umuyorum. Fuarın, Bursa ve sektör açısından hayırlı olmasını istiyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 18:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?