6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kongre Merkezi'ne hayran kaldı

BÜYÜKBURÇ KONGRE MERKEZİNE HAYRAN KALDI

Sanat hayatında 58 yılı geride bırakan Erol Büyükburç, inşaatı devam eden Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ne hayran kaldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. ve BURFAŞ’ı ziyaret eden Erol Büyükburç, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan ve BURFAŞ Genel Müdürü Zeynel Abidin Turan’dan Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Türk pop müziğinin gelişmesinde önemli katkıları bulunan Büyükburç, 58 yıllık sanat hayatında Bursa’nın çok önemli yeri olduğunu söyledi. Bursa’da defalarca sahneye çıktığını ve konserler verdiğini söyleyen Büyükburç, “Bursa’nın bende anlamı ve önemi bambaşkadır. Geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu şehrin insanı, sanata değer vermiş ve sanatçıyı her zaman el üstünde tutmuştur. Buraya konser vermeye her geldiğimde bu duyguları yürekten hissettim” dedi.

Büyükburç, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği ve nisan ayında açılması planlanan Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ni de gezdi. Merkezde yapılan çalışmalar hakkında fikir sahibi olan Büyükburç, muhteşem bir yer olduğunu söylediği Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin sanat şehri Bursa’ya çok yakışacağını ifade etti.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan ile birlikte kongre merkezini inceleyen Büyükburç, “Avrupa’nın birçok ülkesinde sahneye çıktım. Orada bile böyle yerleri görmek zor. Gerçekten harika bir yapı Bursa’da hayat buluyor. Burası bu kentin insanına yakışır bir sanat merkezi haline gelmiş. Burayı ilk gördüğüm anda küçük dilimi yuttum diyebilirim” şeklinde konuştu.

Türkiye’de sanata ve sanatçıya daha çok sahip çıkılması gerektiğini de söyleyen Büyükburç, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kültüre ve sanata verdiği değere dikkat çekerek, “Bursa’daki çalışmalara hayran kaldım. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı teşekkür ederim. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması noktasında sanatçılara büyük görevler düşüyor. Ancak bu noktada sanatçılara, tüm sevenlerinin de destek olması gerekiyor. Böylece hedeflediğimiz noktalara daha emin adımlarla varabiliriz” dedi.

BÜYÜKBURÇ KONGRE MERKEZİNE HAYRAN KALDI
BÜYÜKBURÇ KONGRE MERKEZİNE HAYRAN KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 12:41:04
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 22:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?