4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kongre merkezine işletmeci aranıyor

KONGRE MERKEZİNE PROFOSYONEL İŞLETMECİ ARANIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en büyük kongre merkezi olarak haziran ayında hizmete açılması planlanan Merinos Kongre Merkezi'ni özel sektörden profosyonel bir firmanın işletmesine karar verdi.

İstanbul'daki Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nden kapasite olarak daha büyük olan ve son teknoloji sistemlerle tefrişi sürdürülen Merinos Kongre Merkezi'nin işletmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi yönetimi araştırmalara başladı. Merinos, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sahibi olduğu Lütfü Kırdar Kongre Merkezi gibi özel firmaya kiralanarak işletilecek. Organizasyonların 1 yıl öncesinden yapılması sebebiyle şimdiden işletmecinin belirlenmesine çalışılıyor. İstanbul ve Bursa'nın yakın olması sebebiyle İstanbul merkezli profosyonel bir şirketin ilgi gösterdiği Merinos Kongre Merkezi için, Bursa'da turizm sektöründe Kültürpark'ta faaliyet gösteren bir firmanın uluslararası bir kuruluşla ortaklık yaparak fizibilite çalışması başlattığı öğrenildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Semih Pala, belediye bünyesinde fuar, kongre ve organizasyon konusunda tecrübeli bir ekip oluşturmak için çalışma yürüttüklerini, kongre merkezinin kira sözleşmesinden önce bu ekibin oluşturulacağını, işletme şartlarını belirlemede profosyonel hareket edeceklerini söyledi. Merinos Kongre Merkezi'nin Türkiye'nin en teknolojik ve en güzel tesisi olacağına dikkat çeken Semih Pala, "Oldukça önemli bu tesisin açıldığı günden itibaren tam verimli kullanılması hususunda büyük gayret gösteriyoruz. Bursa'nın kongre turizmine açılması ve birçok akademik toplantının yapılması bakımından büyük hizmetleri olacak olan kongre merkezimiz şehrimizin en önemli tesisleri arasında yerini alacak" diye konuştu.

KONGRE MERKEZİNE PROFOSYONEL İŞLETMECİ ARANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 10:57:01
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 11:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?