2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Konserde koruma rezaleti

AJDA PEKKAN KONSERİNDE KORUMA REZALETİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 50. Bursa Festivali kapsamında organize edilen Ajda Pekkan konserinde koruma dehşeti yaşandı. Gazetecileri tartaklayan korumalar, fiziki şiddet uyguladılar.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 50. Bursa Festivali'ne korumaların gazetecileri tartaklaması gölge düşürdü. Skandal, Ajda Pekkan'ın sahne aldığı Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda gazetecilere yer ayrılmamasıyla başladı. Gazeteciler, sahneden görüntü almak için seyircilerin arasına girmek zorunda kaldılar.

Ajda Pekkan'ın ilk şarkısının bitiminin hemen ardından gazetecileri tartaklamaya başlayan korumalar, internet gazetesi muhabiri Mesut Demir'i döverek dışarı attılar. Ardından da diğer gazeteci ve kameramanları tartaklayarak yaka paça dışarı attılar. Vatandaşlar ise yaşanan olaylar yüzünden konseri izlemedi ve festival rezalete dönüştü. Korumaların bu davranışına anlam veremeyen gazeteciler, festivalin bundan sonraki konserlerini çekmeme ve yayınlamama kararı aldılar.

Korumaların fiziki şiddetine mağruz kalan medya mensupları, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği ile basın kuruluşlarının gazetecilere sahip çıkmalarını istediler.

Öte yandan konserde görev alan korumaların, festivaldeki konserler için Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir koruma şirketinden kiralandığı öğrenildi. Koruma şirketi hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı gazetecilere yönelik saldırıdan sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi arayarak üzüntülerini dile getirdi ve gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı. Bolu Abant'ta bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise konuyla ilgileneceğini söyledi.

Konser öncesinde kuliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ajda Pekkan, Bursalılarla herhangi bir vesileyle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi. Bursa'ya her geldiğinde çok geliştiğini gözlemlediğini belirten Süperstar, "Bursa sürekli gelişiyor güzelleşiyor. Bazen kendi kendime acaba Bursa'da yaşasam mı diyorum. Bursa'ya bir önceki konserimde geldiğimde deyim yerindeyse bayıldım" dedi. Tarkan'la çalışmanın muhteşem bir duygu olduğunu da kaydeden Süperstar, birlikte çalışma

kararının kendiliğinden geliştiğini söyledi. Polemiklerden uzak kalmayı nasıl başardığı sorusunu Pekkan, "İnsan yaşamın içinden birtakım faydalar çıkarmazsa, insanları sevmez, ilk başta da kendisini sevmez. Hayattan birtakım güzel şeyler çıkaracaksınız ki bir anlamda da filozof olacaksınız ve herkesi koruyacaksınız. Polemiklere niye gireyim, ne gereği var?" diye yanıtladı.

Pekkan, çıktığı sahnede son albümünden hareketli parçaları seslendirerek Bursalıları coşturdu. Süperstar, sahne performansı ile izleyenlerden tam not aldı.

AJDA PEKKAN KONSERİNDE KORUMA REZALETİ
AJDA PEKKAN KONSERİNDE KORUMA REZALETİ
AJDA PEKKAN KONSERİNDE KORUMA REZALETİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2011 Salı 23:47:05
Güncelleme :25 Haziran 2011 Cumartesi 09:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?