1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Konserde milli coşku

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Temaşa-i Ramazan etkinlikleri, 18. gününde Karadeniz yöresinin yetiştirdiği iki ünlü türkücü Kamil Sönmez ile İbrahim Can'ı ağırladı.
 
Büyükşehir Belediyesi'ne yeni bağlanan ilçelerde bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlikler kapsamında sahne alan Kamil Sönmez ve İbrahim Can, türküleriyle Gürsu'da Karadeniz havası estirdi. Gürsu Belediyesi önündeki konser alanına ilk çıkan usta sanatçı Kamil Sönmez, hayranlarını söylediği türküleriyle coştururken, anlattığı fıkralarla da güldürdü.
 
Türkiye'nin attığı gollerde türkülerini yarıda keserek skoru anons eden Sönmez, "Ben türküleri, milli takımımız da golleri birbiri ardına sıralıyor" diye espri yaparken, milli maça rağmen kendilerini yalnız bırakmayan Bursalılar'a teşekkür etti. Davetlilere çay dağıtan garsona, "Bizim de çay içmemiz için başkan mı olmamız gerekiyor?" şeklinde takılan Kamil Sönmez'in çayı sahneye getirildi. Ünlü türkücü, bir elinde mikrofonla türkülerini seslendirirken, diğer elinde çayını keyifle yudumladı
.
Sempatik hareketleri ve esprileriyle büyük alkış toplayan Sönmez, konserdeki son türküsünü İbrahim Can'la birlikte söylerken, Gürsu'da oturan Karadenizliler ünlü ikiliye horon teperek eşlik etti.

TÜRKÜLERLE TÜRKİYE TURU
 
Karadeniz yöresini en iyi yorumlayan genç sanatçı İbrahim Can da, sadece memleketinden değil Aydın'dan Erzurum'a kadar bir çok yöreye ait türküleri seslendirdi. Söylediği türkülerle Gürsu'ya göçle gelenlerin memleket hasretini dindiren genç sanatçı, 'Kara tren' , 'Çift jandarma', 'Sarı gelin', 'Dağlar dağlar' ve 'Gemiler Giresun'a parçalarını vatandaşlarla birlikte söyledi, gecenin coşkusunu artırdı.
 
'Seni görmek istiyorum' türküsünü Bursaspor'a uyarlayarak Gürsulular'dan büyük alkış alan İbrahim Can, "Herkesin tuttuğu bir takım olabilir. Ama öncelikle Bursaspor'u tutmalısınız. Bursaspor, desteklediğiniz ilk takım olmalı. Çünkü Bursaspor, Bursa'ya yakışıyor, şampiyon olmayı hak ediyor. Bir Trabzonlu olarak Bursaspor'u en kısa zamanda şampiyon olarak görmek istiyorum" şeklinde konuştu. 
Sanatçı, seyircilerle karşılıklı yeşil-beyaz sloganı attı.
 
Bu arada Gürsu'daki konser öncesindeki ramazan şenliklerinde uzun bacak, jonglör, sihirbaz ve ateş yutan adamın gösterileri izleyenlerin nefeslerini kesti. Konser sonrasında Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, İbrahim Can'a ilçelerinin fotoğraflarını yer aldığı kitap, Kültür AŞ. Genel Müdürü Akif Koçyiğit de Kamil Sönmez'e günün anısına hediye verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 10:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?