3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Konsolosluktan ilk vize Başkanlar'a

Osmangazi Belediyesi’nce yaptırılan Bulgaristan Konsolosluğu ilk vizesini Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a veriyor.

Bulgaristan Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, pasaportlarını düzenlenen törenle konsolosluğa teslim etti.

Törende Bulgaristan Fahri Konsolosu Hayati Korkmaz, Bal-Göç Genel Başkanı Emin Balkan’da hazır bulundu. Tören sırasında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “30 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek resmi açılışı öncesi vize başvurusunda bulunduk, açılış töreninde vizelerimizi almış olacağız. Bulgaristan Konsolosluk Binası’nın Bursa’da hizmet vermeye başlaması, soydaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, “Bursada yaşayan soydaşlarımız Bulgaristan vizesi için İstanbul ya da Ankara’ya gidiyorlardı. Soydaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için attığımız bu adım, vize almak isteyen vatandaşlarımıza maddi ve manevi anlamda büyük kolaylık sağlayacak” diye konuştu.
Vize başvurusu için pasaportlarını konsolosluğa teslim eden başkanlar, konsolosluk binasında incelemede bulunduktan sonra binadan ayrıldılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 10:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?