3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Konsolosun Bursa hayranlığı

ABD Siyasi Konsolosu Harold Bonacquist, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Bursa'ya hayran kaldı.

ABD Başkonsolosluğu Siyasi Konsolosu Harold Bonacquist, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'i tarihi belediye binasında ziyaret etti. İstanbul'da 7 aydır görev yaptığını, daha önce Ankara'da da bulunduğunu ancak Bursa'ya ilk kez geldiğini söyleyen Konsolos Bonacquist, kentin tarihi dokusundan çok etkilediğini belirtti.

Bonacquist, "Büyükşehir Belediyesi'nin de Bursa Valiliği'nin de binaları çok güzel yapılar" dedi. Bursa'nın çok modern bir şehir olduğunu ifade eden Bonacquist, "Bursa'ya gelirken, İstanbul'dan feribota bindik ve kısa sürede buraya geldik. Feribot, çok lüks ve mükemmel bir ulaşım hizmeti. Feribotun yapılmasından önce yollarda geçirilen zaman bugün kaybolmuyor. Bu durum sizin için çok büyük bir avantaj" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa'nın tarihi değerini anlatarak, "Bursa, Osmanlı İmparatorluğu'na 150 yıl boyunca başkentlik yapan bir şehir. Belediye binamız ile Valilik binası da o dönemlerden kalma tarihi dokuya sahip" dedi.

Güzelyalı Feribot İskelesi'nin de kendisinin Büyükşehir belediye başkanlığı döneminde yapıldığını ve Bursa ile İstanbul arasındaki mesafenin 75 dakikaya inmesinin vatandaşların yaşamını kolaylaştırdığını söyleyen Başkan Şahin, Bursa'da halkın daha rahat yaşayabilmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 17:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?