6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Köpeğin sahibinden 30 bin lira istediler

KUDURMA KORKUSUYLA 10'AR BİN LİRA İSTEDİLER

Bursa'da kangal cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 3 kişi, kudurarak ölüm korkusu yaşadıklarını iddia ederek köpeğin sahibine 30 bin liralık tazminat davası açtı.

Edinilen bilgiye göre olay, 4 Eylül 2009 tarihinde 21.30 sıralarında Şirinevler Mahallesi'nde meydana geldi. Teravih namazına gitmek için evden çıkan 15 yaşındaki Adem Akın, aniden önüne çıkan köpeğin saldırısına uğradı. Namaza gitmek isterken ölümden dönen Akın'ın imdat çığlıklarına koşan vatandaşlar da köpeğin saldırısından nasibini aldı.

Dehşet saçmaya devam eden kangal, genci kurtarmak isteyen Ramazan Ayık (39) ve Muzaffer Gençtürk'ü de (46) ısırdı. Yaralı 3 kişi, yardıma koşan diğer vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

 

KUDURMA KORKUSUYLA 10'AR BİN LİRA İSTEDİLER

Olayın ardından taburcu olan 3 kişi, kendilerini bu hale getiren köpeğin sahibi hakkında hukuk savaşı başlattı. Köpeğin saldırısının ardından kudurarak ölüm korkusu yaşadıklarından ifade eden Akın, Ayık ve Gençtürk, kangalın sahibi olan Cem P. hakkında, avukatları Nalan Bener aracılığı ile 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 10'ar bin liralık tazminat davası açtı.

Avukat Bener'in dilekçesinde, "Müvekkillerimin defalarca kuduz aşısı olmaları ve kuduz olarak ölme korkusu yaşamaları, hissettikleri acı ve korkuyu daha fazla tarif etmeye gerek bırakmamaktadır. Isırılma anı ve köpeğin dişlerini etlerinde hissetmek, belirtemeye gerek yok ki, çok ızdırap verici bir haldir. Müvekkillerim korkmuş, gerek fiziksel gerek manevi acı ve heyecan yaşamışlardır" sözleri yer aldı.

Bu arada köpeğin sahibi olan inşaat malzemeleri satıcısı Cem P. hakkında Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "taksirle yaralanmaya sebep olmak" suçundan açılan ceza davasının ilk duruşması ise önümüzdeki günlerde yapılacak.

KUDURMA KORKUSUYLA 10'AR BİN LİRA İSTEDİLER
KUDURMA KORKUSUYLA 10'AR BİN LİRA İSTEDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 09:37:02
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 10:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?