3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Köpek savarlı hırsızlara suçüstü

Bursa'da bir iş yerinde yakalanan 2 hırsızlık zanlısının üzerinden köpek savar ve sapan çıktı. Suçüstü yakalanan şahıslar tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, dün gece merkez Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi'nde devriye görevini yaparken bir işyerinden ışık sızdığını gördü. Burayı takibe alan polis, içeriden çıkan 2 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Mehmet A. (38) ve Enver D.'nin (35) olay yerindeki araçlarında çelik kasaları açmakta kullanılan matkap, murç gibi malzemeler ele geçirildi. Sanıkların üzerinde de 2 bin 500 lira bulundu.

Polis Emniyet Müdürlüğü'ne getirdiği zanlıları sorgularken sabah saatlerinde aynı mahalleden bir kasanın soyulduğu ve içerisinden 2 bin 500 lira alındığı bilgisi geldi. Bu arada Mehmet A. ve Enver D.'nin üzerinden çıkan bir elektronik cihaz ve bir sapan polislerin dikkatini çekti. Şüpheliler elektronik cihazın mesafe optik ölçüm cihazı olduğunu, sapanı ise kuş vurmakta kullandıklarını söyledi. Bunun üzerine polis cihazın marka ve modelini internette tarayınca sadece köpeklerin algılayabildiği frekansta ses yayarak bekçi köpeklerini korkutup kaçırmaya yaradığını anladı.

Sanıklar sorgularında, iş yerlerine ilk olarak müşteri gibi gittiklerini, gece olunca da sapanla buranın camlarını kırdıklarını ve içerde kimse olup olmadığını gözledikten sonra kırılan camdan içeri girerek kasa soygunu yaptıklarını itiraf etti. Köpek savarlı ve sapanlı 2 zanlı sevk edildikleri mahkemece tutuklanırken, Enver D.'nin Adana'da işlediği bir cinayet yüzünden hakkında kesinleşmiş 27 yıl hapis cezası ile arandığı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 11:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?