5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Köprü maviye boyandı intiharlar sona erdi

Bursa’da, daha önce sık sık intiharlara sahne olan Setbaşı Köprüsü’nün maviye boyanmasının ardından, 7 yıldır hiç bir intihar vakası yaşanmadığını tespit eden renk bilimci Metin Yahya Üster, bütün köprülerin maviye boyanması için imza kampanyası başlattı.

Gri ve kaos görünümleriyle insanları intihara sürükleyen bütün köprülerin maviye boyanmasının, intiharı durduracağı tezinin doğruluğunu yaşayarak öğrendiklerini anlatan Metin Yahya Üster, "Bütün köprüler maviye boyanmalı. Çünkü mavi kozmosa ait, kozmik bir renk enerjisi olup, uzlaştırıcı, caydırıcı ve tedavi edici bir enerjisi vardır. Gerçek intiharlar gece meydana geliyor. Çünkü geceleri ne gök yüzünün ne de denizin maviliği gözükmüyor. İntihar edecek kişi, elleriyle mavi korkulukları tutup, durum muhakemesini yaptığında, mavi güç, kişilerin ellerinden girip, bütün metabolizmasına yayılır. Bu güç, bunalımdaki kişinin içinde caydırıcı ve tedavi edici rol oynar" dedi.

İntihar köprüsü olarak bilinen Setbaşı’nın maviye boyanmasının ardından 7 yıl içinde hiç bir intihar vakasının meydana gelmediğini ifade eden Üster, "Ama bu köprü yıllarca bakımdan geçmedi. Mavi boyanın dökülmesi üzerine intiharlar tekrar başladı" diye konuştu.
TÜYAP’ın Yapı Yaşam Fuarı’nda kurulan stantta renklerin insanlar üzerindeki etkilerini anlatan Üster, tüm köprülerin maviye boyanması için imza kampanyası başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 17:24:21
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 11:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selahattin mizan IP: 81.213.147.xxx Tarih : 22.05.2005 09:25:33
setbaşı köprüsü öldürmüyor,sakat bırakıyor da onun için olmuyor yoksa mavilikten değil...