4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Körfez seferleri ilgi görüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin sahillerindeki değeri Bursalılara yaşatmak, gemi turları ile yerli ve yabancı turist sayısını artırmak amacıyla Mudanya-Armutlu arasında her gün tarifeli olarak çalışan Körfez seferleri büyük ilgi görüyor.

Pazartesiden cumartesi gününe kadar Mudanya-Armutlu-Kumla-Mudanya, pazar günü de Mudanya-Armutlu-Kumla, Gemlik-Kurşunlu-Armutlu-Mudanya arasında çalışan seferler Bursalılara özledikleri körfez turunun keyfini yaşatıyor. Yetkililer, seferlerden 4 günde 2 bin kişinin yararlandığını bildirdi.

Körfez turuna çıkan yolculardan Semiha Canpak, “Körfezde tur atınca Bursa’da yaşamanın güzelliğini bir kez daha tattım” şeklinde duygularını dile getirerek, organizasyondan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Canan Demir isimli bir ev hanımı da, komşularıyla birlikte yaptıkları körfez turu ile ekonomik bir hafta sonu tatili yaptıklarını belirtti ve seferlerin her yaz sezonunda yapılmasını istedi.

KÖRFEZE HER GÜN SEFER VAR

Körfez seferleri pazartesiden cumartesiye kadar Mudanya-Armutlu-Kumla-Mudanya-Armutlu, pazar günü de Mudanya-Armutlu-Kumla-Gemlik-Kurşunlu-Armutlu-Mudanya arasında sefer yapıyor. BuKart’la binilecek körfez seferleri yolcularını tam 2.75, indirimli 1.80 TL’den taşıyor. Tek binişlik BuKart’la yolculuk yapanlar ise 3.00 TL ödeyerek seferlerden yararlanabiliyor.

Bu arada Kabotaj Bayramı sebebiyle sadece 1 Temmuz Çarşamba günü (YARIN) körfez seferleri bir saat ileriye alınarak 11.00’da başlayacaktır.

Körfez seferlerinin tarifesi şöyle;

PAZARTESİ-SALI-ÇARŞAMBA-PERŞEMBE-CUMA-CUMARTESİ
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 17:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yorumcu shr IP: 81.214.98.xxx Tarih : 1.07.2009 12:52:41

Pazar günü katılmış olduğum körfez turu çok yorucu geçti mola süreleri sadece 10 dk. inip bir yerlerde yemek yemeğe bile zaman yok en az 1 saat olmalı ki insanlar inip ihtiyacını karşılasınlar. Buna tur diyemiyeceğim yolcu taşıma teknesi denilebilir. Saatleri revize edip mola vermeyi en az 1 saate çıkarmaları lazım.