3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Korsan servis denetimi

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri, korsan taşımacılık yapan özel araçlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Polis ve jandarma ekipleri, Şoförler ve Otomobilciler Odası yetkilileriyle birlikte gün boyunca Siatabat Köyü Şelalesi, Anatolia ve Kervansaray Termal Otellerinin önünde gün boyu denetimler yaptı.

Yapılan denetlemelerde araçta aradıkları belgeler hakkında bilgi veren Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, “Turizm taşımacılığı yapan araçlarda TÜRSAB yetki belgesinin yanı sıra yolcu isim listesi, Vergi Levhası, Ticari Ruhsat ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan alınan D2 Yetki Belgesi’nin araca ait taşıt kartına işlenmesi gerekmektedir. İşin ehli olmayan kişiler tarafından taşımacılık yapılıyor. Haksız rekabetin ve devletimizin vergi kaybı yaşamaması için bu belgelerin araçlarda bulunup bulunmadığını bundan sonra da sıklıkla denetleyeceğiz” diye konuştu.

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Topçu, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte korsan taşımacılığın da arttığını belirterek, belgesi olmayan kişilerin şehrin belli başlı otellerinde konaklayan yerli ve yabancı turistleri bulundukları otellerden alarak şehrin turistik yerlerine taşıdıklarını, güvenliklerini hiçe saydıkları gibi, fahiş fiyatlar da aldıklarını dile getirdi.
Bu durumda taksici esnafının zaten iyi olmayan işlerinin olumsuz etkilediğini ve devletinde vergi kaybına uğradığını belirten Hasan Topçu, denetimlerin yaz boyu devam edeceğinin altını çizdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 12:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?