6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Korsan taşımacılara geçit yok

KORSAN TAŞIMACILARA GEÇİT YOK

Korsan turist taşımacılığı yapanlara karşı Uludağ Yolu’nda denetimler artırıldı.

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte özellikle Arap turistlerin uğrak yerlerinden Uludağ yolunda denetim yapan Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, maliye ve jandarma ekipleri, kaçak taşımacılık yapanlara göz açtırmıyor.

Karayolları Taşıma Kanuna göre D2 yetki belgesinin yanı sıra vergi levhası ve diğer belgelerin arandığı denetimlerde belgeleri tam olmayan birçok araca ceza kesildi. Yapılan denetimler esnasında bindikleri araçların korsan olduğundan habersiz olan Arap turistler tercüman aracılığıyla mağdur edildiklerini dile getirdi. Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanvekili Turgay Kıvılcım, korsan taşımacılık yapan kişilerin turizme katkıdan çok zarar verdiğini ve ülke ekonomisini baltaladıklarını vurguladı.

Kıvılcım, yapılan denetimlerin yaz boyunca artarak devam edeceğini hatırlattı.

Denetimlerde yüklü miktarlarda para cezaları kesilirken birçok araca da belgeleri yeterli olmadığı gerekçesiyle bağlandı. Trafikten 15 gün süreyle men edilen araçlardaki turistler için resmi belgeleri yeterli olan araçlar istenmesine rağmen, tur şirketlerinin vasıfsız araçlar göndermesi dikkati çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2010 Cumartesi 18:32:05
Güncelleme :24 Temmuz 2010 Cumartesi 18:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?