3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Korumayım dedi dolandırıcı çıktı

Bursa'da, kendisini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yakın koruması olarak tanıtıp birçok lüks otel ve restoranı dolandırdığı, kamu kuruluşlarının amirlerine talimat verdiği öne sürülen şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir oto kiralama şirketinden son model araç kiralayan Erkan A.'nın kendisini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in koruması olarak tanıttığı iddia edildi. Gittiği birçok restoran ve otelde para vermeden yemek yiyen Erkan A.'nın bazı yemek firmalarına gecenin geç saati olmasına rağmen kendisi için özel yemek hazırlattığı ileri sürüldü. Kapalı olan birçok restoranı da, "Bakanın korumasıyım" diyerek açtırdığı belirlenen ve emniyetteki sorgusu süren zanlının, üst düzey kamu
kurum ve kuruluşlarının yetkililerine de, "Bakanın talimatı ile arıyorum. İsmini verdiğim şahısları işe alın" dediği öğrenildi.

Bursa 'da 10'a yakın kurumu benzer yöntemle dolandırıldığı tespit edilen zanlının kiraladığı araçta yapılan aramada, bir adet polis sireni ve tepe lambası bulundu. Şahsın yapılan üst aramasında da sahte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı VIP Kartı bulunduğu öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 17:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?