2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Kosova seçimlerine Türkiye'den ilgi

Kısa bir süre sonra bağımsızlığına kavuşması beklenen Kosova'daki genel seçimlere katılmak üzere yaklaşık 3 bin kişi Türkiye'den bu ülkeye gitti. 

Birleşmiş Milletler'in ortak bir zemin oluşturulması için verdiği süre dolarak 12 Aralık'ta bağımsızlığına kavuşacak olan Kosova'daki genel seçimlere Türkiye'deki göçmenler büyük ilgi gösteriyor. Bursa'dan yaklaşık 200 kişi 3 otobüsle, Kosova'ya hareket etti. Kosova-Üsküp Dernek Başkanı Recep Gürbüz, Kosova'da 2002 yılında yapılan seçimlerde 3 Türk milletvekili çıkarttıklarını hatırlatarak, "17 Kasım'daki seçimlerde 4-5 milletvekili çıkartmak istiyoruz. Ne kadar güçlü olursak, o kadar sesimiz çıkar. 

Seçimlere katılmak üzere Bursa'dan çifte vatandaşlığı bulunan yaklaşık 200 kişi, ücretsiz olarak 3 otobüsle Kosova'ya hareket etti. Amacımız, Türklerin haklarına kavuşması ve Kosova ile Türkiye arasında daha güçlü bir işbirliğine zemin hazırlamaktır. Seçimler tüm soydaşlarımız için şimdiden hayırlı olsun" dedi. 

Bursa'daki göçmenleri ücretsiz olarak Kosova'ya götüren Mamuşa Kültür ve Spor Derneği eski Başkanı Şevki Özen, "Önceki seçimlerde Kosova'daki Türkleri temsil eden Kosova Demokratik Türk Partisi 3 milletvekili çıkardı. Bu seçimlerde bu sayıyı 5'e çıkarmak için uğraşıyoruz. Bulgaristan'daki kardeşlerimizin durumunu Kosova'ya getirmeye çalışıyoruz. Mecliste grup kuracağız. Bursa, İstanbul, İzmir ve Ankara'dan toplam 20 otobüs Kosova'ya hareket etti. Türkiye'den 3 bin, Bursa'dan da 200 kişi seçimlere katılacak. Herkese hayırlı olsun" diye konuştu. 

Türkiye'de yaşayan Kosovalı vatandaşların Priştine, Prizren, Gilan, Mamuşa ve Doburçan'da oylarını kullanacakları öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 15:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?