4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Köstebek polis çıktı

CEZAEVİ ÖNÜNDEKİ KAN DAVASI CİNAYETİNİN KÖSTEBEĞİ POLİS ÇIKTI

Bursa'da bir mahkumun kan davası nedeniyle cezaevi önünde kurşun yağmuruna tutularak öldürülmesi olayının köstebeği polis çıktı. Savcılık, cinayeti işleyen 2 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açarken, teknik takipteki şüphelilere cep telefonundan mesaj çekerek bilgi verdiği iddia edilen bir polis memurunun da 8 yıla kadar hapsini istedi.

Edinilen bilgiye göre olay, 6 Ağustos'ta Gemlik Açık Cezaevi İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü Mahcuz Mallar Otoparkı'nda meydana geldi. 2000 yılında, kardeşinin katil zanlısı olduğu iddia edilen Ayhan P.'yi at arabasında öldürmek suçundan tutuklanan ve cezasının bitmesine 9 ay kalan 1 çocuk babası Vural Nice (33), görev yaptığı otoparkta verilen öğle yemeği sırasında hısımları olan Murat ve Turgay P. tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü.

Olayın ardından Murat P. yakalanırken, Turgay P. sırra kadem bastı. Polis ekipleri kayıp olan Turgay P.'nin peşine düşerken, Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran Uğur P. (22), cinayeti kendisinin işlediğini söyledi. "Adam öldürmek" suçundan adli mercilere sevk edilen Uğur P., bu kez de olayla bir ilgisinin olmadığını belirterek suçsuz olduğunu söyledi.

 

KÖSTEBEK POLİS ÇIKTI

Savcılık, kayıp olan Turgay P.'nin yakalanması için mahkemeden dinleme kararı alarak teknik takip başlattı. Kaçan şüphelinin cep telefonuna mesaj geçerek bilgi verdiği iddia edilen kişinin adliyede görevli bir polis memuru olması herkesi şoke etti.

Bu arada kayıp olan Turgay P., olaydan 13 gün sonra Kırklareli'nin sınır köyünden Bulgaristan'a kaçmak isterken yakalandı. Şüphelinin kaçmasına yardımcı olduğu iddia edilen 3 kişi hakkında da işlem yapıldı.

Savcılığın olayla alakalı titiz bir şekilde gerçekleştirdiği soruşturması sona erdi. Cinayeti gerçekleştirdiği iddia edilen Murat (20) ve Turgay P.'ye (28), "kan gütme saikıyla tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açılırken, suçu üstlenerek adli mercileri yanıltmaya kalkıştığı iddia edilen Uğur P.'nin de 2 yıla kadar hapsi istendi.

Hazırlanan 3 sayfalık iddianamede, Turgay P.'nin kaçmasına yardım ettikleri iddia edilen Onur Y. (53), Şükrü K. (45) Metin D.'nin (44) hakkında da "suçluyu kayırma" suçundan 5'er yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Ayrıca, "suçluyu kayırma ve gizliliği ihlal" ile suçlanan ve olayın ardından açığa alınan polis memuru T.B.'nin de (41) 8 yıla kadar hapsi istendi.

2'si tutuklu toplam 7 sanık, önümüzdeki günlerde 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

CEZAEVİ ÖNÜNDEKİ KAN DAVASI CİNAYETİNİN KÖSTEBEĞİ POLİS ÇIKTI
CEZAEVİ ÖNÜNDEKİ KAN DAVASI CİNAYETİNİN KÖSTEBEĞİ POLİS ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 09:47:02
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 13:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?