3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Köy dernekleri iftarda buluştu

Dağ köylerinin dernek başkanları Dağ-Der tarafından verilen iftar yemeğinde buluşarak faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Dağ-Der Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından Merinos Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar yemeğine 60 yakın köy derneğinin başkanı katıldı. Yemek sonrası dernek başkanları yapılan faaliyetler hakkında sohbet ederken, Dağ-Der Genel Başkanı Erkan Aydın ise restorasyonu devam eden Dağ-Der Kültür Merkezi (DKM) çalışmalarını anlattı.

Restorasyon çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Aydın, köy derneklerinin de desteğine ihtiyaç duyduklarını açıkladı. Gereken desteğin verildiği takdirde restorasyonun gelecek yılın ortasında tamamlanabileceğini ve DKM'nin hizmete açılacağını dile getirdi. Tarihi yapının aslına uygun olarak restore edilmesi için gayret gösterdiklerini belirten Aydın, faaliyete geçtiği takdirde Dağ-Der'in tüm faaliyetlerini kendi merkezinde yapacağını kaydetti.

Gecenin sonunda bazı köy derneklerinin başkanları DKM restorasyonu için maddi yardımda bulunurken, Dağ-Der için gönüllü çalışmalarda bulunan üyelere de teşekkür plaketi takdim edildi.

İfar yemeğine köy dernek başkanlarının yanı sıra Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık Belediye başkanları da katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 10:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?