3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Köy yumurtalı dolandırıcılara dikkat!

KÖY YUMURTALI DOLANDIRICILARA DİKKAT

Bursa'da mahalle mahalle dolaşarak vatandaşları bilgilendiren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, köy yumurtalı dolandırıcılara karşı uyardı.

Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen toplantıya Çarşı Polis Merkezi Amiri Savaş Tepecik, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ve vatandaşlar katıldı. Her olumsuzlukta vatandaşların kendilerini arayabileceğini belirten emniyet yetkilileri, hırsızlık ve dolandırıcılığı önlemek amacıyla neler yapılması gerektiğini anlattılar.

Vatandaşları özellikle köy yumurtalı dolandırıcılar konusunda uyaran polis, "Zilden sizin isminizi okuyan dolandırıcı eline aldığı köy yumurtaları ile birlikte evinize gelerek eşinizin gönderdiğini söylüyor. Siz yumurtaları alırken, 'Eşiniz geçen haftada yumurta aldı ama parasını ödemedi' diyerek sizden bir miktar para istiyor" dedi.

Posta kutularına dikkat çeken polis, vatandaşlardan posta kutusu içinde zarf bırakmamalarını da istedi. Hırsızların bu yöntemi de kullanarak evlere girdiğini ifade eden ekipler, daha dikkatli olmaları konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

Hırsızların sıcak havalarda açık pencere ve balkonlardan girdiğini, sitenin giriş kapısının mutlaka kapalı tutulmasını, sitede görülen şüpheli kişilerin 155'e bildirilmesini isteyen polisler, PVC ve alüminyumdan oluşan kapı ve pencerelerin birkaç liralık basit önlemlerle güçlendirileceğini söylediler. Bebekli kadınların çantalarının nasıl taşınacağını anlatan polisler, sahte polis, Tedaş ve Buski görevlilerine karşı bu kuruluşlardaki görevlilerin kimlikleri hakkında da bilgi verdiler.

KÖY YUMURTALI DOLANDIRICILARA DİKKAT
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 11:36:01
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 14:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?