2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Köye inen kurtlar 23 koyunu telef etti

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bağlı Yenice beldesinde, Dere Mahallesi'ne inen aç kurtlar 23 koyunu telef etti. 

Önceki gece havanın sisli olmasından yararlanan kurtlar Yenice beldesine indi. Aç kaldıkları tahmin edilen 3 kurt, Dere Mahallesi Edebey Caddesi üzerindeki Salim Arı, Ahmet Yakut, Ali Güler ve Mustafa Küçük'e ait koyun ağıllarına girerek, toplam 23 koyunu telef etti, çok sayıda koyunu ise yaraladı. Köpeklerin ve koyunların sesine uyanan ağıl sahiplerinden Ahmet Yakut, bahçeye çıktığında kurtlarla karşılaştı. Av tüfeğiyle ateş eden Yakut, kurtlardan birini öldürürken, diğer iki kurt ise kaçtı. 

Kurtların Sivritepe mevkiinden geldiğini belirten Ahmet Yakut, "Yaklaşık 10 gün evvel de aynı mevkiden gelen kurtlar benim ağılımdaki 4 koyunu telef edip, 5 koyunumu yaraladı. 10 gün önceki saldırı sebebiyle zaten tetikte bekliyordum. Bu gece gelen kurtlar ağılın çevresindeki tahtaları toslayıp kırmak suretiyle içeri girmiş. Köpeklerin ve koyunların sesine uyandım. Tüfeğimi kapıp dışarıya çıkınca kurtlarla karşılaştım. Ateş ettim, ama tüfeğim tek kırma olduğu için ancak birini öldürebildim. Diğerleri kaçtı" dedi.
 
Kurtların saldırısının açlık sebebiyle olduğuna inanmadığını belirten Yakut, "Kurtlar hırsız hayvanlardır. Koyunların kokusunu alıp geliyor. Kuduz olma ihtimali karşısında yaralı olan koyunları kesip toprağa gömdüm. Artık koyunlarımı satıp besiciliği bırakacağım. Büyük baş hayvanlarım var. Onlara da saldıracaklarından korkuyorum" diye konuştu. 

Kurtlar tarafından 14 koyunu telef edilen, 7 baş kuzulu koyunu yaralanan Selim Arı ise, köpek seslerini duyduğunu, ancak bugüne kadar başlarına böyle bir şey gelmediği için dışarı çıkmadığını söyledi. Veterinerlerin koyunları köpeklerin telef ettiğini ileri sürdüğünü anlatan Selim Arı, bu son olayda kurtlardan birisinin ölü olarak ele geçirilmesi ile bunu kurtların yaptığını kesin ortaya çıktığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 17:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?