4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Köylü kadınların inanılmaz azmi

Türkiye'nin ilk köy kadın derneğini kuran ve köylerinin gelişmesi ve zenginleşmesi için birçok projeye imza atan Saidabad köyü kadınları şimdi de İngilizce öğrendi.

 Köye gelen yabancı turistlerle daha iyi diyalog kurabilmek için 5 ay İngilizce dersi gören 15 kadın, sertifikalarını Bursa Valisi Şahabettin Harput'tan aldı. Köylü kadınlar, belge töreninde mini bir İngilizce gösteri sundu.

Kestel ilçesinde şelalesiyle ünlü Saidabad köyünde kadın derneği kuruldu. Köylerinin tanıtımını yapan ve misafirlerini nefis kahvaltısı, gözleme, organik mantı, erişte ve tarhanasıyla ağırlayan Saidabad köylüleri, önce Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kurslarında diksiyon dersi aldılar. Daha sonra yabancı dil öğrenmeye merak salan köylüler, haftada iki gece süren ve 5 ay süren eğitimlerin ardından İngilizce'yi de öğrendiler.

4 çocuk annesi Dernek Başkanı Sermin Cakalıoğlu, Vali Şahabettin Harput'un kendilerine İngilizce öğretmeni tahsis ettiğini, Bursa'daki dernek binasında kursların 5 ay devam ettiğini belirterek, "Vali Bey derneğimizle yakından ilgileniyor. Her türlü katkıyı sağlıyor. Köyümüzdeki öğrenciler taşımalı eğitimle Kestel'e gittikleri için okulu yazın çocuklar için bilgisayar ve İngilizce kursuna çevirdik Saitabad'a yerli ve yabancı turistler geliyor. Onlara daha kaliteli hizmet sunmak için 15 arkadaşımız yabancı dil öğrendi" dedi
Bursa Valisi Şahabettin Harput da köylü kadınların azmiyle diğer köylülere de örnek olmasını istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 12:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?