3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Köylü Pazarı yenileniyor

Osmangazi Belediyesi, hanlar bölgesinde bulunan virane haldeki Nilüfer Köylü Pazarı'nı baştan aşağı yenileyecek.

Nilüfer Köylü Pazarı'nın yenileme projesi kurul tarafından onaylanırken, inşaat çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi. Çeyizci dükkanları, baharatçılar, taze meyve ve sebze dükkanlarının bulunduğu Nilüfer Köylü Pazarı, yeni düzenlemelerle konforlu modern, fonksiyonel ve daha ferah bir hale getirilecek.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çalışmalarla ilgili müjdeyi vermek ve esnafın görüşlerini almak için pazarı ziyaret etti.

Dündar'a ziyaretinde Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, Plan Proje Müdürü Sezai Özokutanoğlu ve Fen İşleri Müdürü Yücel Beşli eşlik etti. Çarşı esnafının sıkıntılarını dinleyip müjdeli haberi veren Dündar, acımasız bir rekabetin söz konusu olduğunu belirterek, "Küçük esnafın buna dayanması çok zor. Biz çarşı esnafıyla sürekli diyalog halindeyiz. Sıkıntılarını iyi biliyoruz. Burada yapacağımız çalışmayla Nilüfer Köylü Pazarı'nı alışveriş merkezleriyle rekabet edebilir hale getireceğiz" dedi.

Dündar, hazırlanan avam projesinin Anıtlar Kurulu tarafından onaylandığını, uygulama projesinin de kurula sunulmak üzere olduğunu dile getirerek, "Buradaki esnafı mağdur etmemek için bir çalışma yöntemi belirlemek istiyoruz. Bunun için esnafla bir araya geldik. İnşaatta önümüzdeki günlerde başlayacak. Gerekirse geceleri çalışacağız, tatil günlerinde, bayram günlerinde aralıksız çalışarak en kısa zamanda inşaatı tamamlayacağız. Bu arada inşaatı parça parça yürüterek, çarşının çalışmasını tamamen engellememiş olacağız" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 14:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?