4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Köylüler ayağa kalktı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yapılmak istenen endüstriyel tıbbi atık bertaraf ve atıktan enerji dönüşüm tesisi tepkiye yol açtı. Çördük köyüne bilgilendirme toplantısı için gelenlere tepki gösteren vatandaşları jandarma güçlükle kontrol altına aldı.

Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı İnatlar köyü Açmalar mevkiine yapılmak istenen endüstriyel tıbbi atık bertaraf ve atıktan enerji dönüşüm tesisi için Çördük köyünde düzenlenen bilgilendirme toplantısı, vatandaşların yoğun tepkisi dolayısıyla gerçekleştirilemedi. Çördük köyüne gelen Çevre Orman Müdürlüğü Şube Müdürü Talat Müftüoğlu, ilgili bakanlık ve tesis yetkilileri, görüşmenin yapılacağı alanda toplanan köy halkının tepkisiyle karşılaştı.

Tesisinin yapılmasına tepki gösterenler arasında Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, eski AK Parti Bursa milletvekili Şerif Birinç, eski CHP Bursa milletvekili Mehmet Küçükaşık, eski Belediye Başkanı Hayri Öztetikler, GÜMÇED, TMMOB, Türk Tabipler Birliği, Doğader, Şehir Plancıları Derneği, siyasi parti ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda köy halkı yer aldı. Halkı bilgilendirmek isteyen yetkililere gösterilen tepki dolayısıyla jandarma çevrede önlem aldı.

Köy halkı jandarmanın uyarılarına rağmen tepki göstermeye devam edince yetkililer jandarma aracıyla köyü terk etmek zorunda kaldı. Daha sonra sivil toplum örgütleri tarafından köy meydanında, 'Bilgilendirme toplantısı yapılamamıştır' başlıklı imza kampanyası başlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 11:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?