2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Köylüler evlerini istiyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ne bağlı Karaköy'de 12 Nisan'da çıkan yangında 102 evin kül olmasının ardından vatandaşlar, konutların bir an önce inşa edilerek kendilerine teslim edilmesini istiyor. 

Karaköy Muhtarı Hidayet Uzun, köy halkının evlerin teslimi konusunda umutsuzluğa kapılmaya başladığını söyledi. Köye yapılacak konutlar hakkında herkesin bir şeyler söylediğini ve vatandaşların kafalarının karıştığını ifade eden Uzun, "Köy halkı durumun giderek karmaşık hal alması üzerine umutsuzluğa kapılıyor. Bizim bölgemizde eylül ayı itibariyle sürekli yağmur, kırağı ve aşırı soğuklar başlar. Bu da yapılacak inşaatı engeller. Konutların yapımı için geç kalındı. Kızılay yetkilileri kurulan çadırların en kötü ihtimalle 30 günlük acil eylem planı çadırları olduğunu söyledi. Çadırlar çürümeye, köylümüz hastalanmaya başladı" dedi. 

Uzun ayrıca, hastalıkların bir çoğunun psikolojik olduğunu ve yangın felaketi sonrası verilmesi gereken psikolojik tedavinin köy halkına verilmediğini de sözlerine ekledi
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 10:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?