3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Köylülerden protesto

Uludağ'ın eteğindeki Soğukpınar Köyü'nde tasarruf tedbirleri kapsamında kapatılan jandarma karakolunun tekrar hizmet vermesini isteyen köylüler, eylem yaptı.

Aralarında çocuk ve yaşlı kadınlarında bulunduğu 150 kişi, köy yolunu trafiğe kapattı. Köyde yaşayan 62 yaşındaki işçi emeklisi Ahmet Yılmaz protesto için açlık grevine başladı.

Yılmaz, kapatma kararı geri alınıncaya kadar eylemden vazgeçmeyeceğini söyledi.
Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı olan Soğukpınar Köyü'nde bulunan ve Büyük Deliller, Küçük Deliler, Bağlı, Güney Bayır, Güney Budaklar, Karaislah, Seferi Işıklar ve Çaybaşı Köyleri'ne hizmet veren karakol, tasarruf amacıyla kapatıldı.

Bu kararın uygulanmasını istemeyen, 150 köylü jandarma önünde toplanarak gösteri yaptı. "Biz şehit torunlarıyız. Asker bizim güvencemiz", "Askeri göndermeyiz" yazılı pankartlar açan kalabalık, köy yolunu 15 dakika süreyle trafiğe kapattı. Jandarma kapatılan karakol için yol kesen köylülerden görevleri icabı yolu açmalarını istedi. Jandarma karakol komutanının isteğiyle yol tekrar trafiğe açıldı.

Soğukpınar Köyü Muhtarı Mehmet Şirin, "Karakolumuz yıllar önce bizim tarafımızdan kuruldu. Karakolumuz daha sonra restore edildi. Dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından açıldı. Bundan sonra huzurumuzun kaçmasından, güvenliğimizin tehlikeye girmesinden endişe ediyoruz. Karakolumuzu geri istiyoruz" dedi.

Açlık grevini sürdüren 62 yaşındaki Ahmet Yılmaz, gazetecilerin tüm ısrarına rağmen açıklama yapmadı. Yılmaz, gazetecilere elinde bulunan, "Ben karakolumu istiyorum" yazılı pankartı gösterdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 17:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?