4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Köylülerden yol kapama eylemi

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Melik köyü sakinleri yol kapatma eylemi yaptı.
Mermer Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Melik köyü eski Muhtarı Mustafa Sincan ve ihtiyar heyetinin imzaladığı anlaşmaya uyulmadığını iddia eden köylüler, atık bölgesine giden yolu kapattı.

114 Nolu mera vasfı ile Melik köyü sınırları içerisinde bulunan kum çukurlarının mermer kırığı, ham toprak ve tarım toprağı ile doldurulması için 01.01.2009 tarihindeki anlaşmaya uyulmadığını iddia eden Melik köyü muhtarı Tevfik Turhan, kum çukurlarına mermer kırığı yerine blok mermer atıklarının döküldüğünü belirtti.

Anlaşmanın ihlal edildiğini belirten Turhan, "Önceki muhtar ve ihtiyar heyeti, 120 dönümlük meranın çukur olan 20 dönümünü, 30.06.2010 yılına kadar 15 bin TL karşılığında Mermer Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde faaliyette bulunan 5 fabrikaya kırık mermer atığı doldurulmak üzere kiraya vermişti. Fakat fabrikalar yapılan sözleşmeyi ihlal ederek, çukurları büyük blok mermer atıkları ile doldurmaya başladı.

Bu çukurların mermer kırığı, ham toprak ve en son tarım toprağı ile kapatılması gerekiyor. Dolayısıyla sözleşmeye uyulmadığı için feshedilmesini istiyoruz. Kaymakamlığa müracaat ettik, kaymakamlık sözleşme gereği atıkların dökülmesine devam edileceği yönünde cevap verdi. Biz de atıkların döküldüğü bölgeye giden yolu kapatarak tepkimizi gösterdik" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?