3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Köylülere domuz gribi konferansı

KÖYLÜLERE DOMUZ GRİBİ KONFERANSI

Dünyada giderek yaygınlaşan domuz gribi için köylüler de bilgilendirilmeye başlandı.

Bursa'da, kısa adı İSHAK-DER olan İshaklar Köyü Dayanışma ve Kültür Derneği önceki akşam Dağ-Der Genel Merkezi'nde üyelerini toplayarak uzman ağzından domuz gribi hakkında bilgilendirdi. İl Sağlık eski Müdürü Yunuseli Sağlık Ocağı aile hekimlerinden Dr. İsmail Hakkı Çelik'in sinevizyon eşliğindeki sunumuyla domuz gribinin bulaşma yolları, alınacak tedbirler, korunma ve tedavi yöntemleri hakkında köylülere bilgi verildi. Domuz gribinden korunmanın en kolay yolunun elleri sık sık yıkamaktan geçtiğini hatırlatan Dr. Çelik, "Artık suya sabuna dokunmak durumundayız. Bu yolla bile gribin bulaşma riski yüzde 50'den fazla azalmaktadır. Sık sık el yıkayarak gripten uzak durabilirsiniz" dedi.

Domuz gribi yüzünden dünyada yüz binlerce insanın ölmesinin beklendiğine dikkat çeken Dr. Çelik, "Risk altındakilere ve sıradaki diğer gruplara aşı vurulmasın demek gerçekten büyük cinayet olur. Risk grubu dışındakilere aşı vurma konusu ise bireyin kendi isteğine bırakılmalı" diye konuştu.

Dünyadaki toprak ısınmasına da dikkat çeken Çelik, "Toprak ısındıkça bu tür ajanların sayısı ve yayılma hızı da artacaktır" dedi.

Çelik, ülkemizde su içme alışkanlığının yetersizliğini de hatırlatarak, " Günde en az 1,5-2 litre su tüketmeliyiz. Tedavide bol su ve sıvı alımı da önemli rol oynamaktadır" şeklinde konuştu.

İSHAK-DER Başkanı Mehmet Oruç ise giderek can alması yaygınlaşan domuz gribi hakkında üyelerini bu tür bir konferans ile bilinçlendirdiklerini söyledi. Oruç, üyelere maske ve domuz gribi hakkında alınabilecek basit tedbirlerin anlatıldığı fotokopiler de dağıttı.

KÖYLÜLERE DOMUZ GRİBİ KONFERANSI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 13:31:00
Güncelleme :8 Kasım 2009 Pazar 14:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?