3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Köylülere orman yangınlarına karşı uyarı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından köylüler orman yangınlarına karşı bilgilendiriliyor.

2007 yangın sezonunun ilk toplantısını İnegöl'e bağlı Sarıpınar köyünde yapan İnegöl Orman İşletmesi Müdürü Hakkı Gedik, orman yangınlarının çıkış sebepleri ve yangın esnasında yapılması gerekenleri anlattı. Gedik, yanan en ufak bir ormanlık alanın 100 yılda geri geldiğine dikkati çekti. Özellikle köylerde yapılan tarla ve bahçe temizliklerinde kesinlikle ateş yakılmamasını isteyen Gedik, aşırı sıcakların hüküm sürdüğü şu günlerde orman yangınları için büyük risk bulunduğunu hatırlattı.

1 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında izin belgeleri bulunanlarla görevlilerin dışındaki kişilerin ormanlık alanlara girmesinin Bursa Valiliği'nce yasaklandığını ve girenler hakkında kanuni işlem yapılacağını kaydeden Gedik, ormana insanların girdiğini, ateş yakıldığını veya duman çıktığını görenlerin orman işletmesinin 177 ücretsiz ihbar telefonunu aramasını istedi. Belirtilen tarihler arasında sadece izin verilen ormanlık alanlarda piknik yapılabileceğini de hatırlatan Gedik, "Bu ormanlar hepimizin. Burada yanarak yok olan orman gelecek nesle kötü bir eser olarak kalacaktır. Orman köylüsü olarak sizlerden şunu bekliyor ve istiyoruz. Köyünüz civarındaki piknik alanlarına gelen misafirlerinizden ateşsiz piknik yapmalarını isteyiniz. Bu ormanlar sizlerin, bizlerin kısacası herkesindir. Bundan dolayıdır ki hepimiz canla ve başla çalışarak ormanlık alanlarımızı yangın gibi afetlerden koruyalım" dedi.

Müdür Hakkı Gedik, orman yangınına sebebiyet verenlere uygulanana cezaların çok ağır olduğunu, verilen cezaların ertelenmesinin ise kesinlikle söz konusu olmadığını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 13:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?