6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Köylülerin çöplük isyanı

ÇÖPLÜĞE TEPKİ GÖSTEREN KÖYLÜLER YOL KAPATTI

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Hisardere ve Sansarak köyleri sakinleri, şehir çöplüğünün tarım arazilerine zarar verdiğini iddia ederek yol kapattı.

İznik'e bağlı Hisardere ve Sansarak sınırları içinde yer alan ve çevresinde bulunan tarım arazilerini olumsuz etkileyen belediye çöplüğüne köylülerden büyük tepki geldi. Hisardere ve Sansarak halkı, çöplüğe gidilen yolu yaklaşık 4 saat kapattı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, protestocu köylüleri trafiği açması yönünde uyardı.

İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz'ın gelmesi halinde yolu açacaklarını söyleyen köylüler, jandarmanın ikna etmesiyle dağılırken, Hisardere Muhtarı Adem Topçu, yıllardır İznik Belediyesi'ne şikayette bulunduklarını ve her defasında çöpün başka bir yere taşınma sözü aldıklarını ifade etti.

Topçu, "Belediyenin boş yere vaatlerinden artık bıktık. Bu çöp başta tarım arazilerimizi ve sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor. Çöplerden akan atık sular tarlalarımıza ve köyümüze giriyor. En önemlisi İznik Gölü'ne karışan bu çevre felaketine artık bir son verilsin. İznik Belediyesi yetkileri eğer yine bu meseleye bir çare bulmazsa, çöplüğe giden yolda çadır kuracağız" dedi.

ÇÖPLÜĞE TEPKİ GÖSTEREN KÖYLÜLER YOL KAPATTI
ÇÖPLÜĞE TEPKİ GÖSTEREN KÖYLÜLER YOL KAPATTI
ÇÖPLÜĞE TEPKİ GÖSTEREN KÖYLÜLER YOL KAPATTI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 23:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?