1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Köylülerin 'domuz isyanı'

Karacabey İlçesi Ekmekçi Köyü sakinleri, mısır tarlalarına zarar veren domuzları avlamak için yetkililerden izin istiyor. 

7.5 dönüm tarlasına mısır eken ve 2 dönümlük kısmı domuzlar tarafından talan edilen Mustafa Düzen, zarar tespiti için Kaymakamlığa müracaat etti. Düzen, Karacabey İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan köyleri Milli Parklar Genel Müdürlüğü sınırları içerisinde olduğu için mahsule zarar veren domuzları vuramadıklarını ifade etti.


 Domuzların sürekli tarlalarına girdiğini ve mahsullerine zarar verdiğini belirten Düzen, "Domuzlara karşı tedbir alınmasını istiyoruz. Milli Parklar Genel Müdürlüğü madem bu hayvanları koruma altına aldı, o halde devlet bizim tarlalarımızı da koruma altına alsın. Çoluk çocuğumuzun rızkını hayvanlara yediremezler. 

Biz onlardan av yasağının kaldırılmasını istemiyoruz. Biz avcı değiliz, ama en azından kendimizi ve ekmeğimizi korumak için domuzlara karşı silah kullanmamıza izin versinler" dedi. 

Tarlalarına dadanan domuzlarla başı dertte olan Ekmekçi köyü halkı da yetkililere seslenerek, "Çoğu insan zevki için istediği gibi avlanıyor. Biz mahsulümüzü korumak ve ekmek paramızı kazanmak için sadece mahsulümüze zarar veren domuzları vurmak istiyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2006 Çarşamba 17:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?