2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Kredi borcuna aile boyu tutuklama

Bursa'da, işleri kötü gidince Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi'nden kredi alan, bu borcu da ödeyemeyen 36 yaşındaki Adem Ceylan, değişik bankalardan kendi, eşi ve annesi adına da krediler çekti. Borcu borçla kapatamayan ve icralık olan Ceylan Ailesi, mal beyanında da bulunmayınca tutuklandı.

Merkez Osmangazi İlçesi Atıcılar Mahallesi'nde bebek giyim eşyası imalatı yapan Ahmet Ceylan, işleri kötü gidince Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi'nden kredi aldı. Bu krediyi ödemeyen Ceylan, bir bankadan da kendi üzerine kredi çekti. Borç batağına saplanan Ahmet Ceylan, daha sonra da eşi 32 yaşındaki Hatice Ceylan ve annesi 56 yaşındaki Emine Ceylan'a değişik bankalardan bireysel krediler çekti. Ancak Ahmet Ceylan, kendi, eşi ve annesi adına çektiği kredilerin hiçbirini ödemeyince, aile icralık oldu. Mal beyanında bulunmayan Ahmet, Hatice ve Emine Ceylan hakkında yakalama emri çıkartıldı. Polis tarafından yakalan Ahmet Ceylan bir icra davasından 10 gün, eşi Hatice Ceylan 2 davadan 20 gün, annesi Emine Ceylan ise 3 ayrı davadan 30 gün hapis cezasına çarptırılarak cezaevine konuldu.

Bu arada Hatice Ceylan hakkında 2, Emine Ceylan hakkında ise 3 ayrı icra davası daha başlatıldığı öğrenildi. Kredi borcu yüzünden aile boyu cezaevine giren Ceylan çiftinin, çocukları Sıla, Ozan ve İrem'i ise yakınlarına bıraktıkları belirtildi.




Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 15:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?