3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kredi kartı hırsızı yakalandı

Bursa'da doktordan çaldığı kredi kartı ile kuyumcudan altın alırken güvenlik kamerası tarafından görüntülenen hırsızlık zanlısı polis tarafından yakalandı. Zanlının hasta rolünde gittiği işyerlerinde, doktor, hemşire ve hatta muayene olmaya gelen hastaların çanta ve değerli eşyalarını çaldığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Altıparmak Caddesi üzerindeki 4 ayrı doktorun muaynehanesine "hastaymış" gibi giden A.S. (41), L.Ö. ve M.A. isimli 2 doktor ile 3 sekreter ve muayene olmak için gelen 4 ayrı hastanın çantalarından bin 600 YTL, 300 Euro, kredi kartları ve 6 adet cep telefonu çalarak kayıplara karıştı. Doktor ve hastaların ifadeleri doğrultusunda şoruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği Ekipleri M.A. isimli doktorun kredi kartından Osmangazi ilçesindeki bir kuyumcudan bin 200 YTL'lik harcama yapıldığını tespit etti. Kuyumcunun güvenlik kamera kayıtlarını izleyen polis daha önce 20 ayrı hırsızlık olayından sabıkası bulunan A.S.'nin kimliğini belirledi.

Bunun üzerine operasyon başlatan güven timleri, zanlının Yavuzselim Mahallesi'ndeki evini takibe başladı. Hırsızlık zanlısı A.S., akşam saatlerinde alışveriş çantalarıyla evine dönerken yakalandı. Zanlı emniyet müdürlüğündeki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 17:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?