6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Kreşte korkutan yangın

KREŞTE KORKUTAN YANGIN

Bursa'da bir kreşte çıkan yangın, korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Daha önce tatbikat yapılmış olması ve çocukların hemen yakındaki başka bir kreşe götürülmesi, muhtemel bir faciayı önledi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Kavaklı Caddesi'nde bir kreşte saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Bacadan başladığı sanılan yangın, kısa sürede büyüdü. Kreş yöneticilerinin duyarlı olması ve çevrede başka eğitim kurumlarındaki yöneticilerin itfaiye ve kurtarma ekiplerine haber vermesiyle kısa sürede olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve doğalgaz ekibi geldi.

3. kattaki çocuklar; öğretmenleri, çevredeki başka bir okulun yöneticileri ve velilerinin yardımıyla hemen tahliye edildi. Olayın şokunu yaşayan 60 çocuğa olayın tatbikat olduğu söylenerek şeker ikram edildi. Bazı çocuklar ise gözyaşlarına boğuldu.

İtfaiye ekipleri çatı katındaki yangını kısa sürede söndürdü. İtfaiye Daire Başkanlığı'nın 8 ekibi ise yangının tamamen söndürülmesiyle görev yerlerine döndü. Kreş yöneticileri kısa süre önce bacayı itfaiyeye temizlettiklerini, kalan az miktardaki kurumun yangına sebep olabileceğini söyledi.

Kreşte daha önce tatbikat yapılması ve binanın kısa sürede tahliye edilmesinin, muhtemel bir faciayı önlediği belirtildi.

KREŞTE KORKUTAN YANGIN
KREŞTE KORKUTAN YANGIN
KREŞTE KORKUTAN YANGIN
KREŞTE KORKUTAN YANGIN
KREŞTE KORKUTAN YANGIN
KREŞTE KORKUTAN YANGIN
KREŞTE KORKUTAN YANGIN
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 16:22:03
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 00:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?