3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Kriz, bit pazarına nur yağdırdı

Ekonomik kriz yüzünden işsiz kalan vatandaşlar artık ihtiyaçlarını bit pazarından karşılamaya başladı.

Ekonomik krizin en büyük darbe vurduğu şehirlerden biri olan Bursa'da bit pazarına adeta nur yağdı. Mağazalarından önünden bile geçemeyen işsiz ve dar gelirli vatandaşlar, giyim ihtiyaçlarını artık bit pazarından temin ediyor. Eskiden çöpe atılan ikinci el eşyalar bügünlerde büyük rağbet görüyor.

Kullanılmış ayakkabı ve kıyafetleri ucuz fiyata alarak ihtiyaçlarını karşılayan yoksullar, "Mağazalarda ürünlerin fiyatları ateş pahası. Kriz yüzünden zaten işsiziz. Ayyakabı ve diğer zaruri ihtiyaçlarımızı pit pazarından temin ediyoruz" diye konuştu.
Pazarda müşterilerin en çok rağbet gösterdiği eşyaların arasındaysa 2. el ayakkabılar yer alıyor. 5 TL'den satılan ayakkabılar adeta yok satıyor. Günde yaklaşık 50 çift ayakkabı satan esnaf ise ekonomik krizle satışlarının artmasından hayli memnun. Satıcılar, tezgahlarında her zevke göre ayakkabı bulundurduklarını söylüyor.
Pazar günleri Demiryolu Caddesi üzerinde kurulan pazarda ikinci el kıyafetlerin yanı sıra her nevi elektronik eşyayı da bulmak mümkün.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 18:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?