4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kriz, tüketiciyi daha seçici yapıyor

Bursa'da düzenlenen '2. Moda Tasarım Günleri'nde konuşan tasarımcı Mariam Jalabi, global krizle birlikte insanların alışveriş yaparken daha fazla düşünmeye başladığını vurguladı.

Bursa'da Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) tarafından düzenlenen '2. Moda Tasarım Günleri', başladı. 'Değişen tüketici profilleri ve sunum trendleri' konulu bir konuşma yapan moda tasarımcısı Mariam Jalabi, küresel bir kriz yaşandığına dikkat çekerek, bunun hem üreticiye hem de tüketiciye yansıyacağını ifade etti.

Dijital platformun gelişmesiyle insanların tercihlerinde değişiklikler olduğunu dile getiren Jalabi, "Online ortamdaki görüntüler modaya da yansımaya başladı. İnternet arama motoru Google'dan örnek verirsek insanların tercihlerinde ne kadar etkili olduğunu görürüz. Google logosunun çantalara, tişörtlere basılarak satıldığını gözlemliyoruz. Bu da online görüntülerin moda ve tasarımdaki ağırlığını gösteriyor" dedi.

Tüketicilerin alışveriş yaparken artık üründen daha fazla şeyler beklemeye başladığını kaydeden Jalabi, "Moda tasarımcıları değişikliğe daha açık olmak zorundadır. Ekonomik kriz olmadığı dönemlerde insanlar daha çok tüketiyor. Şimdi mal alırken çok daha fazla düşünüyor. Bu dönemlerde aynı ürünün daha ucuz olması ve daha fazla şey vermesini bekliyorlar. Ürünlerin tüketiciyi daha iyi hissettirmesi, daha iyi görünmesi ve işlevsel olması lazım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 15:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?