4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Kriz fırsatçısı çeteye darbe

Bursa'da ekonomik krizi fırsat bilip zor durumda olan 13 şirkete maddi yardım bahanesiyle ortak olarak 60 milyon TL maddi gelir elde eden çete çökertildi.

Edinilen bilgiye göre Mali Şube ekipleri, 7 kişiden oluşan çetenin kriz sebebiyle zorda olan bazı maden firmalarına yüzde 50 ortak olduğunu, şirketler adına bankalardan kredi aldığını ve daha sonra ortaklık için gereken parayı ödemediğini belirledi.

Madencilik şirketi sahibi B.K. (44), amcasının oğlu V.K. (35), şirketin muhasebecisi M.G. (45), maden mühendisi ve şirket çalışanı A.G. (43), R.U. (55), H.Y. (57), ve H.K.'nin (73) 13 ayrı şirketi dolandırdığını tespit eden polis ekipleri harekete geçti. Aynı yöntemle 60 milyon TL gelir sağlayan çeteye operasyon düzenleyen polis, B.K.'nin Bursa'daki şirketine baskın yaptı.

Yapılan aramada sahte mühürler, senetler, iki adet tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Çetenin ekonomik krizde olan şirketlere arazilerinde maden varmış gibi gösterip ortak oldukları, ardından da bu firmalar adına kredi çekip borçlarını firmaya yükledikleri öğrenildi.

Gözaltına alınan 7 zanlı, "suç işlemek için örgüt kurmak, evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 19:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?